MediaMarkt sluit winkel in Hasselt-centrum

Mediamarkt logo op een filiaal
Shutterstock

MediaMarkt gaat zijn vestiging in het centrum van Hasselt sluiten. Officieel heet het dat die "zal samensmelten" met de vestiging naast meubelwinkel IKEA. De Duitse keten zal hierdoor volledig uit het stadscentrum verdwijnen, maar alle jobs blijven behouden.

 

Aflopend contract, andere winkel in binnenstad geen optie

MediaMarkt was nochtans ruime tijd op zoek naar een andere locatie in het stadscentrum van de Limburgse hoofdstad. Deze plannen gaan dus echter niet door: volgens woordvoerster Janick De Saedeleer was een sluiting de enige optie. Het huurcontract met de huidige eigenaar van het pand liep immers af na vijftien jaar, en de gehoopte financiële voorwaarden voor de opening van een kleinere winkel in de binnenstad van Hasselt bleken niet haalbaar te zijn. De werknemers in de te sluiten vestiging konden volgens MediaMarkt begrip konden opbrengen voor het besluit. Zij kunnen allemaal mee overstappen naar de vestiging aan de IKEA.

 

Vanaf woensdag 24 oktober zal MediaMarkt een grote uitverkoop organiseren in de winkel aan de Twee Torens-wijk. Artikelen die de huidige vestiging niet verkocht krijgt, zullen gewoon meeverhuizen naar de vestiging aan de IKEA. Officieel sluit de winkel in de binnenstad op zaterdag 3 november, maar MediaMarkt heeft groen licht gekregen om tot midden november zoveel mogelijk te verkopen en om de inboedel te verhuizen.

 

MediaMarkt werd opgericht in 1979 en maakt deel uit van de MediaMarktSaturn Retail Group van Ceconomy. Het is de grootste elektronicaketen van Europa, maar kampt met sterk tegenvallende resultaten en zag daardoor onlangs topman Pieter Haas opstappen. In afwachting van een definitieve opvolger nam financieel directeur Mark Frese zijn taken over. MediaMarkt telt in België 30 winkels.