MediaMarkt verdwijnt uit Makro Sint-Pieters-Leeuw

Foto: r.classen / Shutterstock.com

Er komt een einde aan de MediaMarkt in de Makro in Sint-Pieters-Leeuw, amper twee jaar na de opening: volgende maand sluit de shop-in-shop, omdat ze te dichtbij de MediaMarkt-vestiging op de Bergensesteenweg zou liggen.

 

Te dicht bij elkaar

De huurtermijn van de elektrowinkel loopt af en er komt geen verlenging. De vestiging bleek onvoldoende rendabel te zijn, laat een woordvoerder weten aan Het Laatste Nieuws. De elektroretailer verwijst naar de even verderop gelegen grotere MediaMarkt op, die slechts twee kilometer van de Makro-winkel ligt. Die vestiging, in retailpark Shopping Pajot, biedt het volledige gamma aan, terwijl in de Makro-winkels alleen een assortiment kleine elektronica wordt aangeboden.

 

Tot nu toe was in elke Makro-winkel een Media Markt te vinden, maar daar komt met de nakende sluiting dus verandering in. Al bij de start rezen weliswaar vragen over de leefbaarheid van de twee vestigingen zo dicht bij elkaar. Over het succes van het shop-in-shopconcept in andere vestigingen, wordt niets gezegd. Ook de invulling van de ruimte die vrijkomt binnen de Makro in Sint-Pieters-Leeuw is nog niet bekendgemaakt.