Microsoft daagt Apple uit met Londense flagshipstore

Microsoft flagshipstore in New York
Shutterstock.com

De eerste Europese winkel van Microsoft opent deze zomer in het winkelhart van Londen, wellicht niet toevallig op wandelafstand van de Apple Store.

 

Interactieve ruimte

Op 11 juli opent Microsoft een winkel van 2.000 m² op Oxford Street, één van de drukste winkellocaties in de Britse hoofdstad. Klanten zullen er de nieuwste Microsoft-technologieën kunnen testen, opleidingen volgen en producten laten herstellen. Het wordt een interactieve ruimte, waarin grote videomuren als blikvangers fungeren.

 

Door het openen van eigen winkels wil het technologiebedrijf de banden aanhalen met zowel particuliere consumenten als bedrijven. Microsoft was oorspronkelijk een louter softwarebedrijf, maar breidt zijn activiteiten stelselmatig uit naar hardware zoals laptops, tablets, spelconsoles en VR-toepassingen. Daardoor komt het bedrijf steeds meer in het vaarwater van concurrenten als Apple. Dat de Londense winkel zich op zowat een minuut wandelen zal bevinden van de bekende Apple-winkel in Regent Street, is wellicht geen toeval. Ook in New York hebben beide rivalen grote winkels op wandelafstand van elkaar.