Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop | RetailDetail

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop
© Wikimedia

Alweer een bekende keten die er het bijltje bij neerlegt: amper een maand nadat een Zweedse investeerder Kijkshop overnam, sluit die alle zeventig winkels. Alle 400 werknemers worden op straat gezet.

 

Nieuwe eigenaar bleek ijdele hoop

Helemaal onverwacht komt het nieuws uiteraard niet: de keten zat al een hele tijd in slechte papieren en sloot begin vorig jaar nog twintig winkels. Toch was er vorig jaar goede hoop met de creatie van een nieuw platform voor klantenadvies en de aankoop door het Zweedse SparkistanStClemens, dat wel brood zag in de Gelderse keten. 

 

Volgens de eigenaar, die vanochtend officieel het faillissement gaat aanvragen, is een curator het best geplaatst om te zoeken naar de beste strategie. Een doorstart of een nieuwe verkoop worden daarbij als waarschijnlijke opties genoemd.

 

De webshop van Kijkshop bleek vanochtend inderdaad uitgeschakeld en ook het callcenter is, volgens een mededeling op de website, wegens omstandigheden "tijdelijk niet bereikbaar". 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Maaltijdplatform Flavr gooit handdoek in de ring

02/05/2018

Het online platform voor huisbereide maaltijden door hobbykoks Flavr zet op 9 mei zijn activiteiten stop. De formule sloeg te weinig aan en bleek uiteindelijk niet rendabel, zo zeggen de oprichters.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.