Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop | RetailDetail

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop
© Wikimedia

Alweer een bekende keten die er het bijltje bij neerlegt: amper een maand nadat een Zweedse investeerder Kijkshop overnam, sluit die alle zeventig winkels. Alle 400 werknemers worden op straat gezet.

 

Nieuwe eigenaar bleek ijdele hoop

Helemaal onverwacht komt het nieuws uiteraard niet: de keten zat al een hele tijd in slechte papieren en sloot begin vorig jaar nog twintig winkels. Toch was er vorig jaar goede hoop met de creatie van een nieuw platform voor klantenadvies en de aankoop door het Zweedse SparkistanStClemens, dat wel brood zag in de Gelderse keten. 

 

Volgens de eigenaar, die vanochtend officieel het faillissement gaat aanvragen, is een curator het best geplaatst om te zoeken naar de beste strategie. Een doorstart of een nieuwe verkoop worden daarbij als waarschijnlijke opties genoemd.

 

De webshop van Kijkshop bleek vanochtend inderdaad uitgeschakeld en ook het callcenter is, volgens een mededeling op de website, wegens omstandigheden "tijdelijk niet bereikbaar". 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

02/07/2018

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?

02/07/2018

Het doek is finaal gevallen over Toys "R" Us in de Verenigde Staten: alle winkels zijn er dicht en 30.000 medewerkers staan op straat. Toch hoopt de beroemde speelgoedketen nog op een toekomst.

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard

26/06/2018

De Nederlandse modeketen Men At Work is failliet: het uitstel van betaling dat de multimerkenretailer kreeg, is al na amper twee dagen omgezet in een faillissement. 425 mensen verliezen hun baan, over het lot van de Belgische winkels is nog niets geweten.