Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop | RetailDetail

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop
© Wikimedia

Alweer een bekende keten die er het bijltje bij neerlegt: amper een maand nadat een Zweedse investeerder Kijkshop overnam, sluit die alle zeventig winkels. Alle 400 werknemers worden op straat gezet.

 

Nieuwe eigenaar bleek ijdele hoop

Helemaal onverwacht komt het nieuws uiteraard niet: de keten zat al een hele tijd in slechte papieren en sloot begin vorig jaar nog twintig winkels. Toch was er vorig jaar goede hoop met de creatie van een nieuw platform voor klantenadvies en de aankoop door het Zweedse SparkistanStClemens, dat wel brood zag in de Gelderse keten. 

 

Volgens de eigenaar, die vanochtend officieel het faillissement gaat aanvragen, is een curator het best geplaatst om te zoeken naar de beste strategie. Een doorstart of een nieuwe verkoop worden daarbij als waarschijnlijke opties genoemd.

 

De webshop van Kijkshop bleek vanochtend inderdaad uitgeschakeld en ook het callcenter is, volgens een mededeling op de website, wegens omstandigheden "tijdelijk niet bereikbaar". 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Claire’s stevent af op faillissement

13/03/2018

Winkelketen Claire’s zou zich klaarmaken om een van de komende weken de boeken neer te leggen. Daarna zou de huidige eigenaar, Apollo Global Management, het bedrijf overgeven aan enkele schuldeisers.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Nu ook Britse tak Toys ‘R’ Us failliet

28/02/2018

De Britse tak van speelgoedketen Toys ‘R’ Us heeft het faillissement aangevraagd, waardoor er mogelijk meer dan 3.000 banen verloren gaan in het Verenigd Koninkrijk. De curator hoopt op een doorstart.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Back to top