Nieuwe topman en (eindelijk) weer winst voor Nokia | RetailDetail

Nieuwe topman en (eindelijk) weer winst voor Nokia

Nieuwe topman en (eindelijk) weer winst voor Nokia

De Finse elektronicaproducent Nokia heeft een nieuwe topman. Rajeev Suri volgt Stephen Elop op als CEO, die na de verkoop van de gsm-afdeling aan Microsoft de overstap maakte naar de Amerikaanse softwarereus.

"Intelligente verbinding"

De 46-jarige Rajeev Suri is geen onbekende binnen Nokia. Tot nog toe was hij de topman van Nokia Solutions and Networks, veruit de grootste afdeling van het Finse concern. Vanaf 1 mei is hij officieel de nieuwe CEO.

 

In een videotoespraak op de homepage van Nokia zegt Suri dat hij Nokia volledig wil focussen op locatiediensten en de netwerktechnologie van NSN: "De komende veranderingen in technologie zijn even baanbrekend als de uitvinding van het internet. We komen dichter bij een wereld waarin iedereen en alles met elkaar is verbonden. Bij Nokia zien we onze rol als een bedrijf dat intelligente verbinding levert, niet alleen met netwerktechnologie maar ook met locatiediensten en veel meer."

 

Uit de rode cijfers

Nokia maakte vandaag trouwens ook zijn kwartaalresultaten bekend: de groep boekte in het eerste kwartaal een omzet van 2,7 miljard euro. Dat is weliswaar 15% minder dan een jaar eerder, maar Nokia maakt wel opnieuw winst: de operationele winst kwam uit op 242 miljoen euro, tegenover een operationeel verlies van 30 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

 

De netwerkdivisie is verantwoordelijk voor het gros van de totaalomzet: 2,3 miljard euro (-17%). De divisie voor digitale kaarten, HERE, klokte af op een omzet van 209 miljoen euro, 7 miljoen euro minder dan een jaar eerder. Technologies, de divisie die onderzoek doet naar technologieën die onder licentie worden verkocht, boekte een omzet van 131 miljoen euro.

 

De gsm-divisie van Nokia, die wordt verkocht aan Microsoft, zette nog een omzet neer van 1,9 miljard euro, een daling met 30% tegenover een jaar geleden. In de laatste maanden onder Finse paraplu ging de verkoop van de Lumia's en andere smartphones er wel op vooruit, maar onvoldoende om de divisie uit de rode cijfers te halen. Microsoft heeft dus nog flink wat werk aan de winkel...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.