Nieuwe winstwaarschuwing voor Sony | RetailDetail

Nieuwe winstwaarschuwing voor Sony

Nieuwe winstwaarschuwing voor Sony

Sony heeft voor de tweede keer in korte tijd een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar de wereld ingestuurd. Het Japanse concern zit al een tijdje in de problemen en de kwakkelende filmdivisie doet daar nu nog een schepje bovenop.

Afschrijving van bijna een miljard euro

Het ooit zo ongenaakbare Sony zit in de hoek waar de klappen vallen: de Japanse reus laat weten voor het huidige boekjaar (dat nog loopt tot eind maart) fors minder winst te verwachten. De brutowinst zou naar verwachting uitkomen op 26 miljard yen, iets meer dan 200 miljoen euro en een pak minder dan de eerder gemelde 60 miljard yen (ca. 500 miljoen euro). Nochtans was dat ook al een verlaging van de voorgaande raming.

 

De tweede winstwaarschuwing in korte tijd is een rechtstreeks gevolg van de dramatische ontwikkelingen op de markt van dvd's en blu-ray discs: daardoor zag Sony zich maandag nog verplicht 112 miljard yen (een slordige 900 miljoen euro) af te schrijven op zijn filmtak, die zo’n 10% van de groepsomzet vertegenwoordigt en eigenlijk de slabakkende verkoop van de elektronicadivisie moest goedmaken.

 

Daarmee lijkt maar geen einde te komen aan de negatieve spiraal waarin Sony beland is: vorig jaar moest het al zijn productie stilleggen na zware aardbevingen, en ook de verkoop van de batterijdivisie bracht minder geld op dan gehoopt. De beleggers kunnen er alvast niet om lachen: zij sturen het aandeel nu al voor de vijfde dag op rij lager in Tokio.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.