Nintendo-CEO Satoru Iwata overleden

Nintendo-CEO Satoru Iwata overleden

Satoru Iwata, CEO van Nintendo en een icoon binnen de game-industrie, is op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Iwata was verantwoordelijk voor het succes van de spelconsoles Wii en DS.

Drijvende kracht achter Nintendo Wii

Iwata ging in 1983 als programmeur aan de slag bij Nintendo en werkte hij mee aan bekende reeksen als The Legend of Zelda, Mario en Animal Crossing. Hij klom al snel op binnen het bedrijf: in 1993 werd hij benoemd tot directeur van HAL Laboratory, een onderdeel van Nintendo dat toen op de rand van het faillissement stond. Onder leiding van Iwata kroop het echter stilaan terug uit het dal.

 

Toen Hiroshi Yamauchi, CEO van Nintendo sinds 1949, in 2002 besloot om er mee op te houden, werd Iwata aangesteld als zijn opvolger. Hij was daarmee de eerste CEO die geen rechtstreekse banden had met de familie Yamauchi en slechts de vierde topman in de geschiedenis van het bedrijf.

 

In die periode ging Nintendo door een moeilijke periode, met de Gamecube-console die niet kon optornen tegen de successen van de PlayStation 2 van Sony en de Xbox van Microsoft. Onder Iwata's leiding kreeg de handhelddivisie echter een grote boost met de lancering van de Nintendo DS, die de opvolger werd van de alom bekende Game Boy.

 

In 2006 was Iwata ook de grote man achter de lancering van de Nintendo Wii, waarvan er wereldwijd meer dan 100 miljoen verkocht werden en die de terugkeer van Nintendo aan de top van de industrie betekende. De opvolger van de Wii, de Wii U, is momenteel echter aan het uitdraaien op een flop.

 

Het is momenteel nog niet geweten wie Iwata zal opvolgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Online drijvende factor voor moederbedrijf Media Markt

19/12/2017

In het boekjaar 2016/2017 is de omzet van CECONOMY, het nieuwe moederbedrijf van Media Markt en Saturn, met 1,3% gegroeid. Daarbij was vooral de online omzet een drijvende factor.

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Back to top