Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone | RetailDetail

Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone

Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone

Het voorbije kwartaal heeft het Amerikaanse Apple dankzij de aanhoudende populariteit van de iPhone een omzetrecord weten te behalen. In de laatste drie maanden van 2016 werden immers aanzienlijk meer smartphones van Apple verkocht.

Bijna 80 miljoen verkochte iPhones

De totale omzet van Apple kwam in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit op 78,4 miljard dollar (73 miljard euro), 3% meer dan in 2015. Dat had het te danken aan de verkoop van maar liefst 78,3 miljoen iPhones, 5% meer dan een jaar eerder. De verkoop van iPads daalde wel met een vijfde, terwijl de verkoop van de Mac-computers stabiliseerde. De nettowinst daalde wel met 2,5% naar 17,9 miljard dollar (16,5 miljard euro).

 

Apple introduceerde in het najaar van 2016 de iPhone 7, die vooral in de Verenigde Staten, Canada, West-Europa, Japan en Australië sterk verkocht. In China daalde de verkoop dan weer met 12% door de sterke concurrentie van lokale merken.

 

Apple verwacht voor het lopende kwartaal een omzet tussen 51,5 en 53,5 miljard dollar (48 tot 50 miljard euro). Dat is licht onder de verwachtingen van analisten, die rekenden op een omzet van 54 miljard dollar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.