Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone | RetailDetail

Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone

Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone

Het voorbije kwartaal heeft het Amerikaanse Apple dankzij de aanhoudende populariteit van de iPhone een omzetrecord weten te behalen. In de laatste drie maanden van 2016 werden immers aanzienlijk meer smartphones van Apple verkocht.

Bijna 80 miljoen verkochte iPhones

De totale omzet van Apple kwam in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit op 78,4 miljard dollar (73 miljard euro), 3% meer dan in 2015. Dat had het te danken aan de verkoop van maar liefst 78,3 miljoen iPhones, 5% meer dan een jaar eerder. De verkoop van iPads daalde wel met een vijfde, terwijl de verkoop van de Mac-computers stabiliseerde. De nettowinst daalde wel met 2,5% naar 17,9 miljard dollar (16,5 miljard euro).

 

Apple introduceerde in het najaar van 2016 de iPhone 7, die vooral in de Verenigde Staten, Canada, West-Europa, Japan en Australië sterk verkocht. In China daalde de verkoop dan weer met 12% door de sterke concurrentie van lokale merken.

 

Apple verwacht voor het lopende kwartaal een omzet tussen 51,5 en 53,5 miljard dollar (48 tot 50 miljard euro). Dat is licht onder de verwachtingen van analisten, die rekenden op een omzet van 54 miljard dollar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicagroep Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekt naar eigen zeggen snelle vooruitgang en nam ook grote stappen in haar herstelplan: eind 2018 wil het voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen.

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.

Sligro dankt omzetgroei aan overnames

19/04/2018

Sligro Food Group zag in het eerste kwartaal zijn omzet groeien met 8% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De goede cijfers dankt het groothandelsbedrijf, dat begin vorige maand zijn supermarktketen Emté van de hand deed, volledig aan overnames.

Omzet- en winstalarm bij lingeriegroep Van de Velde

19/04/2018

De Oost-Vlaamse lingeriegroep Van de Velde (bekend van merken als Marie Jo en PrimaDonna en eigenaar van lingerieketens Rigby & Peller en Lincherie) heeft het knap lastig: voor dit jaar rekent de groep niet langer op omzetgroei.