Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken | RetailDetail

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken
Shutterstock

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

 

Online groei

De prijskaartjes in de winkels zullen niet enkel gebruikt worden om de online en offline prijzen gelijk te houden: klanten kunnen ze volgens het Duitse Lebensmittel Zeitung ook scannen om meer informatie te krijgen over het product

 

Ceconomy heeft al langer laten verstaan meer in te zetten op de integratie van online en offline winkelen bij zijn ketens. Het is dan ook geen verrassing dat het bedrijf vorig jaar vooral groei boekte in de online verkoop. In het eerste kwartaal van het lopende boekjaar steeg de omzet bij Ceconomy met 0,6%, maar de online omzet steeg liefst met 12% naar 814 miljoen euro. Bij Media Markt en Saturn steeg de online omzet zelfs 22%. Momenteel haalt Ceconomy ongeveer 12% van zijn omzet uit de online verkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top