Opnieuw slecht kwartaal voor pc-verkoop achter de rug | RetailDetail

Opnieuw slecht kwartaal voor pc-verkoop achter de rug

Opnieuw slecht kwartaal voor pc-verkoop achter de rug

De pc-verkoop heeft in het vierde kwartaal van 2015 opnieuw flinke klappen gekregen. Volgens onderzoeksbureau IDC was er zelfs sprake van een daling van 10,9 procent, de grootste daling ooit.

Enkel Apple verkoopt

Volgens IDC zijn er in het vierde kwartaal 71,9 miljoen systemen verkocht. Dat is dus een daling van bijna 11 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook bij onderzoeksbureau Gartner, dat een andere methode gebruikt, is er sprake van een terugval van 8,3 procent.


Beide bureaus stellen dat steeds minder gebruikers het nut van een pc inzien, omdat ze alle taken die ze op een pc doen ook met hun tablet of smartphone kunnen uitvoeren. Dat is vooral het geval bij de privé-gebruiker, want in de zakelijke wereld staat de pc nog steeds op het hoogste schavotje. IDC en Gartner verwachten ook dat heel wat bedrijven nieuwe hardware zullen aanschaffen, om de overgang naar Windows 10 te vereenvoudigen.


Van de verschillende pc-fabrikanten kan enkele Apple nog positieve cijfers voorleggen. Daar steeg de verkoop in het vierde kwartaal met 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Acer moest de grootste daling toestaan. Dat merk zag zijn verkoop daling met maar liefst 18 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.