Pakketbezorger PostNL neemt oude elektrische apparaten mee | RetailDetail

Pakketbezorger PostNL neemt oude elektrische apparaten mee

Pakketbezorger PostNL neemt oude elektrische apparaten mee

In een deel van Groningen kunnen inwoners hun oude kleine elektrische apparaten meegeven met een pakketbezorger van PostNL, wanneer die een pakketje aan de deur komt leveren. Het gaat hierbij over een proefproject van Weee Nederland, in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org.

 

Klant het gemakkelijk maken

Het proefproject is dinsdag van start gegaan in een deel van Groningen en loopt tot eind 2017. Ook in Dordrecht, Amsterdam en Haarlem worden binnenkort gelijkaardige projecten opgezet. Met het initiatief, dat de naam Weeelectric heeft meegekregen, hopen de initiatiefnemers meer elektrische apparaten te recycleren, door het de klant zo eenvoudig mogelijk te maken.

 

“Wij beschikken over het meest fijnmazige distributienetwerk van Nederland. Voor het inzamelen hoeven geen extra kilometers gereden te worden en dus recyclen we op een effectieve manier. We staan dicht bij onze klanten en maken het hen zo makkelijk mogelijk”, zegt Gerrit Mastenbroek, directeur Pakketten PostNL.

 

De apparaten moeten niet ingepakt worden, maar moeten wel gemakkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de pakketbezorger.

 

Circulaire economie

“Door de sterke groei van de online retailmarkt worden er al regelmatig pakketten bezorgd bij de consumenten thuis. Door deze contactmomenten te gebruiken om afgedankte producten mee terug te geven, kunnen deze op een eenvoudige en goede manier worden gerecycled. Daarmee zetten wij als online retailsector een eerste stap richting een circulaire economie en nemen we onze verantwoordelijkheid”, legt Margreeth Pape, beleidsadviseur logistiek en duurzaamheid bij Thuiswinkel.org uit.

 

Bovendien worden de ingezamelde apparaten gesorteerd door mensen die moeilijk een baan vinden. Met de ervaring die ze daarbij opdoen, moeten ze later eenvoudiger op de normale arbeidsmarkt terecht kunnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.