Paradigit maakt beperkte doorstart | RetailDetail

Paradigit maakt beperkte doorstart

Paradigit maakt beperkte doorstart

Computerketen Paradigit verdwijnt dan toch niet volledig uit het straatbeeld na het faillissement van een week geleden. De drie grootste winkels overleven het kapblok, waardoor ook de helft van de werknemers aan de slag kan blijven.

 

“Toekomst zeker gesteld”

De winkels die openblijven na de doorstart zijn de filialen in Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Zij zullen samen verdergaan met de webwinkel van Paradigit, die niet getroffen was door het eerdere faillissement, omdat die is ondergebracht in een apart bedrijf.

 

"We hebben de toekomst van ons bedrijf zeker gesteld, waarbij de fysieke winkel een verlengstuk is van de online strategie." aldus Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van Paradigit, op de website van het bedrijf.

 

De drie winkels nemen samen met de webshop ook alle garantieaanvragen van de andere winkels over. "We vinden het belangrijk dat klanten de service krijgen die ze van Paradigit gewend zijn. Voor alle garantieaanvragen kunnen klanten daarom blijvend terecht op Paradigit.nl en in onze winkels in Eindhoven, Utrecht en Maastricht."

 

Voor het faillissement had Paradigit nog 17 winkels in Nederland, waarvan 12 eigen winkels. Daarnaast waren er ook nog eens 5 shop-in-shops bij V&D. Die waren nog maar pas sinds eind vorig jaar geopend en er waren zelfs plannen om er in de toekomst 20 tot 35 te openen. In de zomer van 2015 sloten er ook al tien vestigingen van de toen nog 22 winkels van Paradigit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Webboetiek CarréCouture zoekt doorstart na faillissement

28/05/2018

De Belgische luxewebshop CarréCouture is na amper een jaar failliet. De familie Van Gansewinkel, bekend van het afvalbedrijf en mede-eigenaar, gaat toch voor een doorstart.