Paradigit maakt beperkte doorstart | RetailDetail

Paradigit maakt beperkte doorstart

Paradigit maakt beperkte doorstart

Computerketen Paradigit verdwijnt dan toch niet volledig uit het straatbeeld na het faillissement van een week geleden. De drie grootste winkels overleven het kapblok, waardoor ook de helft van de werknemers aan de slag kan blijven.

 

“Toekomst zeker gesteld”

De winkels die openblijven na de doorstart zijn de filialen in Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Zij zullen samen verdergaan met de webwinkel van Paradigit, die niet getroffen was door het eerdere faillissement, omdat die is ondergebracht in een apart bedrijf.

 

"We hebben de toekomst van ons bedrijf zeker gesteld, waarbij de fysieke winkel een verlengstuk is van de online strategie." aldus Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van Paradigit, op de website van het bedrijf.

 

De drie winkels nemen samen met de webshop ook alle garantieaanvragen van de andere winkels over. "We vinden het belangrijk dat klanten de service krijgen die ze van Paradigit gewend zijn. Voor alle garantieaanvragen kunnen klanten daarom blijvend terecht op Paradigit.nl en in onze winkels in Eindhoven, Utrecht en Maastricht."

 

Voor het faillissement had Paradigit nog 17 winkels in Nederland, waarvan 12 eigen winkels. Daarnaast waren er ook nog eens 5 shop-in-shops bij V&D. Die waren nog maar pas sinds eind vorig jaar geopend en er waren zelfs plannen om er in de toekomst 20 tot 35 te openen. In de zomer van 2015 sloten er ook al tien vestigingen van de toen nog 22 winkels van Paradigit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top