Paradigit maakt beperkte doorstart

Paradigit maakt beperkte doorstart

Computerketen Paradigit verdwijnt dan toch niet volledig uit het straatbeeld na het faillissement van een week geleden. De drie grootste winkels overleven het kapblok, waardoor ook de helft van de werknemers aan de slag kan blijven.

 

“Toekomst zeker gesteld”

De winkels die openblijven na de doorstart zijn de filialen in Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Zij zullen samen verdergaan met de webwinkel van Paradigit, die niet getroffen was door het eerdere faillissement, omdat die is ondergebracht in een apart bedrijf.

 

"We hebben de toekomst van ons bedrijf zeker gesteld, waarbij de fysieke winkel een verlengstuk is van de online strategie." aldus Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van Paradigit, op de website van het bedrijf.

 

De drie winkels nemen samen met de webshop ook alle garantieaanvragen van de andere winkels over. "We vinden het belangrijk dat klanten de service krijgen die ze van Paradigit gewend zijn. Voor alle garantieaanvragen kunnen klanten daarom blijvend terecht op Paradigit.nl en in onze winkels in Eindhoven, Utrecht en Maastricht."

 

Voor het faillissement had Paradigit nog 17 winkels in Nederland, waarvan 12 eigen winkels. Daarnaast waren er ook nog eens 5 shop-in-shops bij V&D. Die waren nog maar pas sinds eind vorig jaar geopend en er waren zelfs plannen om er in de toekomst 20 tot 35 te openen. In de zomer van 2015 sloten er ook al tien vestigingen van de toen nog 22 winkels van Paradigit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Fnac Darty groeit met 6 procent in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet Fnac Darty met 6% gegroeid naar 1,792 miljard euro. Daarbij meldt het bedrijf tevens dat de integratie van Fnac en Darty voorloopt op schema. Ook in de Benelux was er sprake van groei.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Back to top