Paradigit maakt beperkte doorstart

Paradigit maakt beperkte doorstart

Computerketen Paradigit verdwijnt dan toch niet volledig uit het straatbeeld na het faillissement van een week geleden. De drie grootste winkels overleven het kapblok, waardoor ook de helft van de werknemers aan de slag kan blijven.

 

“Toekomst zeker gesteld”

De winkels die openblijven na de doorstart zijn de filialen in Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Zij zullen samen verdergaan met de webwinkel van Paradigit, die niet getroffen was door het eerdere faillissement, omdat die is ondergebracht in een apart bedrijf.

 

"We hebben de toekomst van ons bedrijf zeker gesteld, waarbij de fysieke winkel een verlengstuk is van de online strategie." aldus Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van Paradigit, op de website van het bedrijf.

 

De drie winkels nemen samen met de webshop ook alle garantieaanvragen van de andere winkels over. "We vinden het belangrijk dat klanten de service krijgen die ze van Paradigit gewend zijn. Voor alle garantieaanvragen kunnen klanten daarom blijvend terecht op Paradigit.nl en in onze winkels in Eindhoven, Utrecht en Maastricht."

 

Voor het faillissement had Paradigit nog 17 winkels in Nederland, waarvan 12 eigen winkels. Daarnaast waren er ook nog eens 5 shop-in-shops bij V&D. Die waren nog maar pas sinds eind vorig jaar geopend en er waren zelfs plannen om er in de toekomst 20 tot 35 te openen. In de zomer van 2015 sloten er ook al tien vestigingen van de toen nog 22 winkels van Paradigit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Back to top