Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan

Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan

De werknemers van Philips Lighting in Turnhout hebben met grote meerderheid ingestemd met een sociaal plan voor 354 mensen die het bedrijf in de periode 2013-2014 moeten verlaten.

Productie naar China: schuld van led

Philips zag zich genoodzaakt om een deel van de productie naar China over te hevelen en de capaciteit te verminderen, omdat opkomst van de ledverlichting veel sneller is gegaan dan verwacht, wat tot een sterke prijserosie bij de klassieke verlichting heeft geleid. Om hieraan het hoofd te bieden, wil Philips zijn kostenbasis aanpassen. 198 bedienden en kaderleden en 156 arbeiders betalen hiervoor de rekening.

 

Het goedgekeurde plan voor de personeelsvermindering voorziet in werkloosheid met bedrijfstoeslag (het vroegere brugpensioen), een vergoeding voor vrijwillig vertrek en in maatregelen om mensen minder te laten werken zoals tijdskrediet. Mocht dit onvoldoende zijn om de beoogde afslanking te behalen, dan volgen naakte ontslagen.

 

Driekwart van de werkgelegenheid gered

De vakbonden zijn verheugd dat ze op korte tot middellange termijn een deel van de tewerkstelling bij Philips in Turnhout hebben kunnen redden: na de afslanking blijven nog bijna 1200 arbeidsplaatsen over. Voor de verdere toekomst hopen ze op nieuwe producten. Komen die er niet, dan vrezen ze voor het voortbestaan van de vestiging.

 

Vandaag raakte overigens bekend dat het voormalige Royal Philips Electronics het woord 'Electronics' uit zijn naam schrapt. Zo wil het Nederlandse bedrijf zijn diversiteit en duurzaamheid beter in de spotlights zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Fnac Darty groeit met 6 procent in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet Fnac Darty met 6% gegroeid naar 1,792 miljard euro. Daarbij meldt het bedrijf tevens dat de integratie van Fnac en Darty voorloopt op schema. Ook in de Benelux was er sprake van groei.

Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Back to top