Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan | RetailDetail

Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan

Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan

De werknemers van Philips Lighting in Turnhout hebben met grote meerderheid ingestemd met een sociaal plan voor 354 mensen die het bedrijf in de periode 2013-2014 moeten verlaten.

Productie naar China: schuld van led

Philips zag zich genoodzaakt om een deel van de productie naar China over te hevelen en de capaciteit te verminderen, omdat opkomst van de ledverlichting veel sneller is gegaan dan verwacht, wat tot een sterke prijserosie bij de klassieke verlichting heeft geleid. Om hieraan het hoofd te bieden, wil Philips zijn kostenbasis aanpassen. 198 bedienden en kaderleden en 156 arbeiders betalen hiervoor de rekening.

 

Het goedgekeurde plan voor de personeelsvermindering voorziet in werkloosheid met bedrijfstoeslag (het vroegere brugpensioen), een vergoeding voor vrijwillig vertrek en in maatregelen om mensen minder te laten werken zoals tijdskrediet. Mocht dit onvoldoende zijn om de beoogde afslanking te behalen, dan volgen naakte ontslagen.

 

Driekwart van de werkgelegenheid gered

De vakbonden zijn verheugd dat ze op korte tot middellange termijn een deel van de tewerkstelling bij Philips in Turnhout hebben kunnen redden: na de afslanking blijven nog bijna 1200 arbeidsplaatsen over. Voor de verdere toekomst hopen ze op nieuwe producten. Komen die er niet, dan vrezen ze voor het voortbestaan van de vestiging.

 

Vandaag raakte overigens bekend dat het voormalige Royal Philips Electronics het woord 'Electronics' uit zijn naam schrapt. Zo wil het Nederlandse bedrijf zijn diversiteit en duurzaamheid beter in de spotlights zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top