Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan | RetailDetail

Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan

Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan

De werknemers van Philips Lighting in Turnhout hebben met grote meerderheid ingestemd met een sociaal plan voor 354 mensen die het bedrijf in de periode 2013-2014 moeten verlaten.

Productie naar China: schuld van led

Philips zag zich genoodzaakt om een deel van de productie naar China over te hevelen en de capaciteit te verminderen, omdat opkomst van de ledverlichting veel sneller is gegaan dan verwacht, wat tot een sterke prijserosie bij de klassieke verlichting heeft geleid. Om hieraan het hoofd te bieden, wil Philips zijn kostenbasis aanpassen. 198 bedienden en kaderleden en 156 arbeiders betalen hiervoor de rekening.

 

Het goedgekeurde plan voor de personeelsvermindering voorziet in werkloosheid met bedrijfstoeslag (het vroegere brugpensioen), een vergoeding voor vrijwillig vertrek en in maatregelen om mensen minder te laten werken zoals tijdskrediet. Mocht dit onvoldoende zijn om de beoogde afslanking te behalen, dan volgen naakte ontslagen.

 

Driekwart van de werkgelegenheid gered

De vakbonden zijn verheugd dat ze op korte tot middellange termijn een deel van de tewerkstelling bij Philips in Turnhout hebben kunnen redden: na de afslanking blijven nog bijna 1200 arbeidsplaatsen over. Voor de verdere toekomst hopen ze op nieuwe producten. Komen die er niet, dan vrezen ze voor het voortbestaan van de vestiging.

 

Vandaag raakte overigens bekend dat het voormalige Royal Philips Electronics het woord 'Electronics' uit zijn naam schrapt. Zo wil het Nederlandse bedrijf zijn diversiteit en duurzaamheid beter in de spotlights zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.