Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan

Philips Turnhout aanvaardt sociaal plan

De werknemers van Philips Lighting in Turnhout hebben met grote meerderheid ingestemd met een sociaal plan voor 354 mensen die het bedrijf in de periode 2013-2014 moeten verlaten.

Productie naar China: schuld van led

Philips zag zich genoodzaakt om een deel van de productie naar China over te hevelen en de capaciteit te verminderen, omdat opkomst van de ledverlichting veel sneller is gegaan dan verwacht, wat tot een sterke prijserosie bij de klassieke verlichting heeft geleid. Om hieraan het hoofd te bieden, wil Philips zijn kostenbasis aanpassen. 198 bedienden en kaderleden en 156 arbeiders betalen hiervoor de rekening.

 

Het goedgekeurde plan voor de personeelsvermindering voorziet in werkloosheid met bedrijfstoeslag (het vroegere brugpensioen), een vergoeding voor vrijwillig vertrek en in maatregelen om mensen minder te laten werken zoals tijdskrediet. Mocht dit onvoldoende zijn om de beoogde afslanking te behalen, dan volgen naakte ontslagen.

 

Driekwart van de werkgelegenheid gered

De vakbonden zijn verheugd dat ze op korte tot middellange termijn een deel van de tewerkstelling bij Philips in Turnhout hebben kunnen redden: na de afslanking blijven nog bijna 1200 arbeidsplaatsen over. Voor de verdere toekomst hopen ze op nieuwe producten. Komen die er niet, dan vrezen ze voor het voortbestaan van de vestiging.

 

Vandaag raakte overigens bekend dat het voormalige Royal Philips Electronics het woord 'Electronics' uit zijn naam schrapt. Zo wil het Nederlandse bedrijf zijn diversiteit en duurzaamheid beter in de spotlights zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Back to top