Photo Hall blijft bloeden | RetailDetail

Photo Hall blijft bloeden

Photo Hall blijft bloeden

Photo Hall blijft op de sukkel: tijdens het eerste halfjaar van 2012 zag de noodlijdende elektronicaketen zijn bedrijfsverlies oplopen tot 3,1 miljoen euro, ondanks de sluiting van enkele onrendabele winkels. De hele Spectorgroep zag zijn verlies zelfs zestien (!) keer groter worden, van 0,2 miljoen naar 3,4 miljoen euro.

Economische crisis maakt elektroslachtoffers

Photo Hall is al geruime tijd het zorgenkind van de beursgenoteerde fotogroep Spector. De moeilijke economische toestand doet de consument de vinger op de knip houden en door de stevige concurrentie onder producenten en (vooral online) verdelers dalen de prijzen fors.

 

De omzet ging er 18,7% op achteruit tot 56,24 miljoen euro, al is dat wel deels het gevolg van het sluiten van zestien niet-rendabele winkels in België en Luxemburg. Daardoor is het aantal verkooppunten teruggevallen tot 78 in België en 16 in het Groothertogdom.

 

Ook financieel ging het verder de verkeerde kant op. Het recurrente bedrijfsverlies kwam uit op 3,43 miljoen euro, een aanzienlijke verslechtering tegen de malus van 1,82 miljoen euro uit dezelfde periode van 2011. De recurrente bedrijfskasstroom daalde daarbij van net geen miljoen euro negatief naar 2,8 miljoen euro, wat erop wijst dat er nog steeds geld blijft wegvloeien uit de onderneming.

 

Onder bescherming van de rechtbank

Photo Hall staat sinds deze zomer onder de bescherming van de rechtbank van koophandel. Die procedure loopt nog tot eind december. Intussen heeft moederbedrijf de tijd om uit te kijken naar een overnemer voor de keten.

 

De resultaten van Photo Hall wegen zwaar op de rekeningen van Spector. Het moederbedrijf keek daardoor in het eerste semester aan tegen een nettoverlies van 6,083 miljoen euro. Ook de andere poot van Spector, Imaging, zag alle indicatoren immers nogmaals op rood springen (omzet -4%, winst -74%).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Back to top