Photo Hall vraagt bescherming tegen schuldeisers aan | RetailDetail

Photo Hall vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Photo Hall vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Multimediaketen Photo Hall heeft vanmorgen bescherming aangevraagd tegen schuldeisers, in de hoop gauw een overnemer te vinden. De dochteronderneming van Spector heeft immers de procedure opgestart om gebruik te maken van de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen.

Geen andere afloop mogelijk

De keten doet het al een hele tijd slecht: door de economische crisis, de verscherpte concurrentie en het feit dat Photo Hall zich moeilijk kan aanpassen aan de veranderende retailrealiteit is de keten al langer een blok aan het financiële been van de Spector Group.

 

De groep uit Wetteren probeerde vorig jaar uit alle macht om de situatie nog te redden: Spector sloot winkels, ontsloeg personeel en voerde wijzigingen door aan het management, maar dat kon dus allemaal niet echt baten. Vanmorgen maakte Spector dan ook bekend dat er geen akkoord mogelijk was met de kredietverstrekkers, met deze stap als enige mogelijke gevolg.

 

Offline-ketens ten dode opgeschreven?

Met zijn 98 vestigingen en een omzet van 141 miljoen euro is Photo Hall een belangrijke speler op de Belgische en Luxemburgse markt, maar net als vele offline concurrenten is de keten niet opgewassen tegen de vele webshops die elektronica heel wat goedkoper kunnen aanbieden. Bij de bekendmaking van de jaarresultaten van 2011 wees huisanalist Jorg Snoeck er al op dat "Photo Hall op deze manier niet kan overleven."

 

Het beursgenoteerde Spector laat wel weten geen verplichtingen te hebben tegenover de schuldeisers van Photo Hall. De groep meent dan ook dat de Imaging-tak van het bedrijf, die onder de merknaam Smartphoto foto's verwerkt tot cadeaus en andere fotoproducten, geen last zal ondervinden van de problemen bij zijn retailbroertje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Back to top