Photo Hall vraagt bescherming tegen schuldeisers aan | RetailDetail

Photo Hall vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Photo Hall vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Multimediaketen Photo Hall heeft vanmorgen bescherming aangevraagd tegen schuldeisers, in de hoop gauw een overnemer te vinden. De dochteronderneming van Spector heeft immers de procedure opgestart om gebruik te maken van de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen.

Geen andere afloop mogelijk

De keten doet het al een hele tijd slecht: door de economische crisis, de verscherpte concurrentie en het feit dat Photo Hall zich moeilijk kan aanpassen aan de veranderende retailrealiteit is de keten al langer een blok aan het financiële been van de Spector Group.

 

De groep uit Wetteren probeerde vorig jaar uit alle macht om de situatie nog te redden: Spector sloot winkels, ontsloeg personeel en voerde wijzigingen door aan het management, maar dat kon dus allemaal niet echt baten. Vanmorgen maakte Spector dan ook bekend dat er geen akkoord mogelijk was met de kredietverstrekkers, met deze stap als enige mogelijke gevolg.

 

Offline-ketens ten dode opgeschreven?

Met zijn 98 vestigingen en een omzet van 141 miljoen euro is Photo Hall een belangrijke speler op de Belgische en Luxemburgse markt, maar net als vele offline concurrenten is de keten niet opgewassen tegen de vele webshops die elektronica heel wat goedkoper kunnen aanbieden. Bij de bekendmaking van de jaarresultaten van 2011 wees huisanalist Jorg Snoeck er al op dat "Photo Hall op deze manier niet kan overleven."

 

Het beursgenoteerde Spector laat wel weten geen verplichtingen te hebben tegenover de schuldeisers van Photo Hall. De groep meent dan ook dat de Imaging-tak van het bedrijf, die onder de merknaam Smartphoto foto's verwerkt tot cadeaus en andere fotoproducten, geen last zal ondervinden van de problemen bij zijn retailbroertje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.