Photo Hall vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Photo Hall vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Multimediaketen Photo Hall heeft vanmorgen bescherming aangevraagd tegen schuldeisers, in de hoop gauw een overnemer te vinden. De dochteronderneming van Spector heeft immers de procedure opgestart om gebruik te maken van de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen.

Geen andere afloop mogelijk

De keten doet het al een hele tijd slecht: door de economische crisis, de verscherpte concurrentie en het feit dat Photo Hall zich moeilijk kan aanpassen aan de veranderende retailrealiteit is de keten al langer een blok aan het financiële been van de Spector Group.

 

De groep uit Wetteren probeerde vorig jaar uit alle macht om de situatie nog te redden: Spector sloot winkels, ontsloeg personeel en voerde wijzigingen door aan het management, maar dat kon dus allemaal niet echt baten. Vanmorgen maakte Spector dan ook bekend dat er geen akkoord mogelijk was met de kredietverstrekkers, met deze stap als enige mogelijke gevolg.

 

Offline-ketens ten dode opgeschreven?

Met zijn 98 vestigingen en een omzet van 141 miljoen euro is Photo Hall een belangrijke speler op de Belgische en Luxemburgse markt, maar net als vele offline concurrenten is de keten niet opgewassen tegen de vele webshops die elektronica heel wat goedkoper kunnen aanbieden. Bij de bekendmaking van de jaarresultaten van 2011 wees huisanalist Jorg Snoeck er al op dat "Photo Hall op deze manier niet kan overleven."

 

Het beursgenoteerde Spector laat wel weten geen verplichtingen te hebben tegenover de schuldeisers van Photo Hall. De groep meent dan ook dat de Imaging-tak van het bedrijf, die onder de merknaam Smartphoto foto's verwerkt tot cadeaus en andere fotoproducten, geen last zal ondervinden van de problemen bij zijn retailbroertje.

Tags: