Proximus sluit winkels al

Gevel winkel van retailer Proximus
Foto: Imladris / Shutterstock.com

Proximus kondigt zijn eigen coronamaatregelen aan: vanaf maandag gaan alle winkels dicht. Dat kondigt de telecomprovider aan nog voor de federale regering over een eventuele lockdown heeft beslist.

 

Online dienstverlening

Proximus laat proactief weten dat na het weekend al zijn winkels de deuren (tijdelijk) dicht doen. Klanten zullen er wel nog terechtkunnen op afspraak, aldus de telecomprovider in HLN. Uiteraard zet het bedrijf ook in op digitale hulpverlening: consumenten zullen online de verkoopmedewerkers kunnen raadplegen. 


In maart, bij de eerste lockdown, was Proximus ook al de eerste Belgische retailer die aankondigde de deuren te sluiten. Technische tussenkomsten bij de mensen thuis gaan wel nog door, mits stikte veiligheidsmaatregelen. 

 

Korting voor horeca

De telecomspeler kondigt bovendien weer steunmaatregelen aan voor zowel consumenten als professionals, net zoals in de eerste golf. Zo vallen vanaf zondag de downloadlimieten weg. Aan zorgpersoneel schenkt Proximus daarbovenop 10 GB extra mobiele data en voor de horecasector voorziet het bedrijf een maand korting op producten die ze momenteel niet kunnen gebruiken.


Voor de cultuursector geeft CEO Boutin gehoor aan de oproep om optredens – van theater tot festivals – uit te zenden op televisie. Daarvoor wordt zelfs een nieuwe zender opgericht, die via het platform Pickx op tv, via de app en op het internet te bekijken zal zijn.