Samsung komt met resem nieuwe topproducten voor de retailsector

Samsung komt met resem nieuwe topproducten voor de retailsector

Dat de retailsector volop in beweging is, is een understatement. Winkels worden volop klaargestoomd om het omnichannel-gevecht aan te gaan. Samsung neemt als grootste technologiefabrikant ter wereld hierin het voortouw met een resem nieuwe producten.

Het jaar van ‘techorating’

Samsungs nieuwste producten zullen eerstdaags te zien zijn op RetailDetails innovatieplatform The Loop, zodat elke handelaar alle laatste ontwikkelingen voor zijn sector op één plaats kan terugvinden. Ralph van Lysebeth, country manager B2B, en Evert van Camp, head of sales, geven alvast enkele toelichtingen. Steunend op hun ervaring met internationale ‘best cases’, weten zij immers bijzonder goed wat in de retail werkt en niet werkt.


samsung4“2015 wordt het jaar van ‘techorating’”, stellen ze allebei onomwonden. “De term is een samentrekking van de woorden technologie en decoratie. Wat er mee bedoeld wordt, is het verrijken van functionele ruimtes met behulp van audiovisuele technologie, zoals displays op de winkelvloer. Belangrijk is daarbij dat de ruimte er aantrekkelijk blijft uitzien en zeker niet rommelig overkomt – vandaar ook het decoratieve element.”


‘Digital signage’ wordt volgens de experten van Samsung belangrijker dan ooit in de retail. De technologie werd ook toegankelijk en flexibeler: Samsung en zijn partners ontwikkelden oplossingen die het toelaten om klanten te informeren, te inspireren en er zelfs mee te interageren. Dit is heus geen toekomst meer. Ook ontwikkelde Samsung een calculator, die het toelaat snel de ROI te berekenen.


Bovendien worden displays steeds beter van kwaliteit (vergeet ‘high definition’, Samsung heeft het al over ‘ultra high definition’) en scherper, aangezien de schermen van de nieuwste generatie probleemloos in etalages gebruikt kunnen worden zonder last te hebben van zonlicht of andere lichtinval. Zelfs bij pakweg voorraadmanagement ziet Samsung tal van mogelijkheden, meer bepaald met behulp van tablets.


De hedendaagse shopper is als een meerkat

“Omdat de hedendaagse consument zich gedraagt als een meerkat, zijn dergelijke evoluties cruciaal,” menen Ralph van Lysebeth en Evert van Camp. Een meerkat? Jawel, zo’n levendig woestijndiertje dat voortdurend nieuwsgierig zijn kopje heen en weer beweegt om altijd alles in de gaten te hebben; zo is de consument anno 2015 ook. “Net zoals bij de meerkat verspringt de aandacht van de consument voortdurend, van het ene scherm naar het ander.”


samsung2Signalisatie moet om de aandacht van de consument te trekken dus helder, contrasterend, bewegend, hoorbaar en, zeker niet te vergeten, relevant zijn. Enkele nieuwe producten van Samsung die daar precies op inspelen? Om sfeer en imago te creëren, stelt de Koreaanse technologieproducten een nieuwe reeks direct- en edge-LED videowalls voor. A.S. Adventure gebruikt dergelijke videowalls alvast om klanten al op de winkelvloer onder te dompelen in de gewenste outdoor- en vakantiebeleving.


Voor ‘in-store branding’ zijn de supergrote displays van de QMD-reeks met hun ‘ultra high definition’-resolutie dan weer uitermate geschikt. Je kan er zelfs een model mee door je winkel laten paraderen. De schermen zijn immers op mensenmaat en interactief. Het is dus heel goed mogelijk om een virtueel topmodel een defilé van je collectie te laten lopen, waarbij klanten gewoon kunnen klikken op een artikel naar keuze om rechtstreeks te bestellen.


Kleiner is ‘the next big thing’

samsung3Om prijs- en productinformatie aan te geven, kunnen professionele schermen evengoed van dienst zijn. Hier raden ze bij Samsung kleinere schermen aan, “the next big thing” volgens Samsungs B2B-specialisten. Samsung heeft de 'Small Signage’-displays nog maar recent aan zijn assortiment toegevoegd, maar het bedrijf ziet er grootse toepassingsmogelijkheden voor.


“Kleinere displays kunnen zorgen voor persoonlijkere en interactievere communicatie”, klinkt het. “Omdat de afstand tussen shopper en scherm letterlijk kleiner is, wordt het contact intiemer. Het nodigt de klant meer uit om halt te houden, te lezen en uiteindelijk in te gaan op de boodschappen.”


Zo biedt Samsung de keuze tussen schermen met of zonder touch-interactiviteit. De ene zijn bedoeld om in het winkelschap te gebruiken, de andere op het gondelhoofd. Een voorbeeld van hoe ze te in te zetten? “Denk aan de trend om in supermarkten recepten mee te geven. Als je die op interactieve displays zet, kunnen klanten er vrij in snuisteren en de recepten die ze leuk vinden naar zichzelf doorsturen.”


Zorg voor de juiste implementatie

Wie klanten echter eerst al naar zijn winkel wil lokken, kan gebruik maken van etalageschermen en ‘outdoor displays’. De OMD-serie is immers een oplossing van Samsung voor window displays, met een helderheid van 2500cd/m² en ‘full high definition’, terwijl de OHD-reeks water- en weerbestendige producten zijn voor buitengebruik met een helderheid van 3000cd/m².


Omdat al die nieuwe zaken wel op de juiste manier geïmplementeerd moeten worden, werkt Samsung met een netwerk van betrouwbare partners. Indien u hieromtrent vragen heeft, mag u rechtstreeks contact opnemen met Evert Van Camp (e.vancamp@samsung.com). Samsung en zijn partners staan klaar om u en uw klanten te inspireren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Samsung verdient meer aan iPhone X dan aan Galaxy S8

05/10/2017

Dat Apple voor zijn schermen en chips onder meer aanklopt bij aartsrivaal Samsung, is al langer bekend. Maar dat de Zuid-Koreanen meer geld ‑ een pak meer zelfs! ‑ zullen verdienen aan de iPhone X dan aan hun Galaxy S8, dat doet toch even de wenkbrauwen fronsen…

Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Back to top