Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei
Foto: Mahony / Shutterstock.com

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

 

Smartphoneverkoop haaks op record chipdivisie

Samsung, de grootste fabrikant van smartphones, chips en televisies ter wereld, heeft in de periode van april tot en met juni een operationele groei gekend van ruim 5% naar 11,5 miljard euro. De geschatte omzet hiervan komt uit op een slordige 44,2 miljard euro. Exacte cijfers maakt het bedrijf pas bekend op het einde van juli.

 

De belangrijkste divisie van Samsung, namlijk de productie van chips, stevent in het tweede kwartaal af op een zevende opeenvolgende recordkwartaal, maar volgens kenners komt de divisie voor smartphones onder steeds meer druk te staan. Onderzoekdata toonde aan dat het nieuwste model van de smartphone Galaxy 9 al voorbijgestoken is door grote concurrent Apple.

 

De druk is te wijten aan de tegenvallende verkoop in Europa, maar ook aan de concurrentie op de Aziatische markt in China en India. Daar zijn goedkopere smartphones op de markt van zowel Xiaomi als van Huawei. De verwachtingen zijn dan ook dat Samsung in zijn tweede kwartaal het laagste groeitempo in meer dan een jaar bereikt.