Samsung stelt technologietrends voor 2016 voor | RetailDetail

Samsung stelt technologietrends voor 2016 voor

Samsung stelt technologietrends voor 2016 voor

Samsung heeft vandaag vier technologietrends voorgesteld, waarvan het denkt dat die in 2016 volledig zullen doorbreken. Het denkt daarbij onder andere aan de doorbraak van virtual reality.

Sneller mobiel internet

"Wij verwachten dat 2016 voor technologie een jaar van veranderingen wordt", zegt Felix Heck, hoofd van Samsung Design Europe (SDE). "Wij zijn ervan overtuigd dat door het supersnelle internet, de explosie aan dataconnecties en de ontwikkeling van virtual reality de digitale wereld steeds meer onderdeel wordt van de fysieke wereld.


De eerste trend die Samsung aanduidt is de opmars van sneller mobiel internet. Het verwacht dat het snellere mobiel internet zullen leiden tot nieuwe applicaties en diensten die voorheen niet mogelijk waren. De nieuwe virtuele innovaties zullen zich daarbij bewegen in de richting van 'voelen' en 'aanraken', in plaats van enkel 'horen' en 'zien'.


Een andere belangrijke trend is de opmars van virtual reality, wat zal leiden tot een 'phygital' wereld, waarbij fysieke en digitale belevingen zullen samensmelten.


"Gesteund door innovaties in virtual reality bevinden we ons nu aan de vooravond van fundamentele verschuivingen. De verwachtingen die consumenten van hun omgang met technologie hebben, zijn aan het veranderen. Het transformeert van spullen die een bepaald doel dienen of een zekere functie hebben naar écht slimme producten en services, die naadloos passen in ons dagelijks leven. Zo worden onze ervaringen van alledag versterkt en op een wijze die we niet eerder kenden", zegt Camille Hammerer, hoofd van SDE's Trend Experience lab.


Innovatie door bewustwording


Samsung ziet ook eindelijk de echte doorbraak van de Smart Home in 2016. Het voorspelt dat in Groot-Brittannië volgend jaar in 18 procent van de huizen een vorm van smart home-technologie zal worden geïnstalleerd. Producten die worden bediend met de smartphone zullen ook steeds meer mainstream worden.


Het hoogtepunt voor die slimme producten zijn zelfrijdende auto's. Ook Samsung heeft eerder deze maand aangekondigd dat het een eigen automotive divisie heeft opgestart. "Dat gaat niet alleen om innovaties voor de zelfrijdende auto, maar ook om entertainment en navigatie in de auto."


Tot slot verwacht Samsung ook enkele veranderingen die voortkomen uit bewustwording, omdat de jongere generatie steeds meer van bedrijven eist dat ze duurzame producten ontwikkelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top