Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal | RetailDetail

Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal

Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal
Shutterstock

Het Koreaanse Samsung heeft de voorlopige cijfers vrijgegeven voor het eerste kwartaal van 2017 en die zijn beter dan werd verwacht door de analisten. Sterker nog, volgens Samsung is het voorbije kwartaal het beste in drie jaar.

Sterke verkoop computerchips

Zo zou de operationele winst in het eerste kwartaal met 48 procent gegroeid zijn naar 9,9 biljoen Koreaanse won (8,2 miljard euro). Daarmee komt de technologiereus zelfs in de buurt van het recordniveau van het derde kwartaal van 2013. De omzet groeide dankzij sterke prestaties van chips en speciale beeldschermen door naar 50 biljoen won (41 miljard euro).

 

Zo lijkt Samsung het rampjaar 2016 volledig achter zich te laten. Vorig jaar zag het zich genoodzaakt om alle Galaxy Note 7-tablets terug te roepen, nadat er meerdere toestellen waren ontploft. Daarna raakte ook nog eens bekend dat topman Lee Jae-yong betrokken was bij een corruptieschandaal, waarbij zelfs de Koreaanse presidente Park Geun-hy onlangs ontslag moest nemen.

 

Onlangs werden wel enkele nieuwe toestellen gelanceerd, waaronder het nieuwe vlaggenschip Galaxy S8, waarmee Samsung hoopt in de nabije toekomst zijn imago opnieuw op te krikken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Greenyard lijdt onder druk supermarkten

07/06/2018

Groenten- en fruitproducent Greenyard presteerde vorig boekjaar onder de verwachtingen. De prijsdruk vanuit de supermarkten weegt door, net als de mislukte overname van Dole.

Hudson’s Bay verliest omzet in Europa

06/06/2018

Het Canadese HBC, moederbedrijf van warenhuisketens Hudson’s Bay, Saks OFF 5TH en Galeria Inno, heeft het vooral in Europa moeilijk. Uit de zopas gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de verliezen flink oplopen.