Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal | RetailDetail

Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal

Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal
Shutterstock

Het Koreaanse Samsung heeft de voorlopige cijfers vrijgegeven voor het eerste kwartaal van 2017 en die zijn beter dan werd verwacht door de analisten. Sterker nog, volgens Samsung is het voorbije kwartaal het beste in drie jaar.

Sterke verkoop computerchips

Zo zou de operationele winst in het eerste kwartaal met 48 procent gegroeid zijn naar 9,9 biljoen Koreaanse won (8,2 miljard euro). Daarmee komt de technologiereus zelfs in de buurt van het recordniveau van het derde kwartaal van 2013. De omzet groeide dankzij sterke prestaties van chips en speciale beeldschermen door naar 50 biljoen won (41 miljard euro).

 

Zo lijkt Samsung het rampjaar 2016 volledig achter zich te laten. Vorig jaar zag het zich genoodzaakt om alle Galaxy Note 7-tablets terug te roepen, nadat er meerdere toestellen waren ontploft. Daarna raakte ook nog eens bekend dat topman Lee Jae-yong betrokken was bij een corruptieschandaal, waarbij zelfs de Koreaanse presidente Park Geun-hy onlangs ontslag moest nemen.

 

Onlangs werden wel enkele nieuwe toestellen gelanceerd, waaronder het nieuwe vlaggenschip Galaxy S8, waarmee Samsung hoopt in de nabije toekomst zijn imago opnieuw op te krikken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

AB InBev haalt meer winst uit minder bier

09/05/2018

AB InBev zag zijn bierverkoop tijdens het eerste kwartaal dalen met 0,2%, maar daaraan koppelt de Belgisch-Braziliaanse biergigant wel een omzetgroei die 1,1% hoger ligt dan verwacht. Ook de brutowinst oversteeg de verwachtingen.

Delhaize veert op na sterk kwartaal

09/05/2018

Tijdens de eerste drie maanden van 2018 wist Delhaize in België weer aan te knopen met groei. Ook online boekt de retailer vooruitgang, maar de stuntpromoties wegen wel op de marges.