Samsung wil tweedehands smartphones gaan verkopen | RetailDetail

Samsung wil tweedehands smartphones gaan verkopen

Samsung wil tweedehands smartphones gaan verkopen
http://www.shutterstock.com/pic-391849126/stock-photo-zrenjanin-serbia-march-15-2016-photo-detail-of-samsung-galaxy-s7-against-white-samsung-s7-is-new-generation-smartphone-from-samsung-the-samsung-s7-is-smart-phone-with-multi-touch-scre.html?src=09YrZsevKXc59IHslb3qow-1-2

Samsung is van plan om vanaf volgend jaar de markt op te gaan met tweedehands versies van de eigen smartphones. Het zal daarvoor gebruik maken van smartphones die worden ingezonden door klanten die elk jaar een upgrade krijgen naar het nieuwste model.

Opkomende markten

De verkoop van 'refurbished' toestellen kan interessant zijn in opkomende markten, zoals India, waar de prijzen voor een smartphone beduidend lager liggen. De tweedehands smartphones kunnen immers tegen een lagere prijs aangeboden worden.

 

Het kan ook helpen in de strijd tegen een aantal Chinese rivalen, die laaggeprijsde toestellen op de markt brengen en aan de haal gaan met een deel van het marktaandeel van Samsung. Volgens Deloitte zullen er dit jaar voor meer dan 17 miljard dollar (15 miljard euro) aan tweedehands toestellen verkocht worden wereldwijd.

 

Samsung moet daarbij wel uitkijken dat het de eigen verkopen niet kannibaliseert: zo is het mogelijk dat een deel consumenten er voor kiest om een tweedehands toestel te kopen in plaats van een duur nieuw model of een goedkoper mid-range toestel.

 

Met dit nieuwe plan treedt Samsung alvast in de voetsporen van eeuwige rivaal Apple, die al langer tweedehands toestellen verkoopt. Ook Apple probeert zo voet aan de grond te krijgen in opkomende markten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

Samsung krijgt ervan langs van Chinezen

31/07/2018

Samsung stelt teleur in zijn tweede kwartaal: de elektronicaproducent ziet de omzet terugvallen door een tegenvallende smartphoneverkoop. De concurrentie van goedkopere producenten breekt het Zuid-Koreaanse bedrijf zuur op.

Coolblue is er voortaan ook in het Engels

25/07/2018

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.