Saturn laat prijzen door consument bepalen in stuntactie | RetailDetail

Saturn laat prijzen door consument bepalen in stuntactie

Saturn laat prijzen door consument bepalen in stuntactie

Saturn logoSociale media, klantenengagement, interactie, word-of-mouth, … Het zijn slechts enkele van de heetste ‘buzz words’ in de hedendaagse marketing, maar de nieuwste actie van Saturn heeft ze allemaal. Drie weken lang laten Saturn Wilrijk en Antwerpen namelijk de prijs van drie producten bepalen… door de consument.

 


 

De kortstondige actie van de twee Antwerpse Saturnvestigingen bestaat erin gedurende drie weken elke week een ander product in de kijker te zetten op de speciaal daartoe voorziene website deeldeprijzen.be. De prijs van de producten kan de consument zelf laten zakken: dat doe hij door de aanbieding op Facebook en/of Twitter te delen.

Buzz creëren

Het eerste product, een Samsung 43” Plasma-TV ter waarde van 479 euro, is nu op de site geplaatst. Stemmen kunnen de consumenten nog tot volgende week dinsdag, daarna volgt een Whirlpool de televisie op. De laatste week zetten de twee Saturnwinkels een camera van Samsung in de aanbieding.

 

De kracht van het concept schuilt erin dat het in een korte tijdspanne een enorme ‘buzz’ rond het merk kan creëren. Soortgelijke acties werden in het verleden reeds meermaals met succes uitgevoerd, zolang de aanbieder zich maar bewust is van de risico’s en zich goed voorbereidt.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Back to top