Scheer & Foppen nog twee weken geopend | RetailDetail

Scheer & Foppen nog twee weken geopend

Scheer & Foppen nog twee weken geopend

De 56 winkels van Scheer & Foppen blijven nog tot 1 juli geopend. Hetzelfde geldt voor de verschillende webwinkels die verbonden zijn aan het bedrijf, zoals Bobshop.nl, Scheerenfoppen.nl en Internetshop.nl.

Negen overnamekandidaten

“Dit betekent dat de levering van bestelde artikelen, ook via de webshops, tot in ieder geval dan is gegarandeerd. Op dit moment kunnen schuldeisers, zoals leveranciers, hun goederen niet terughalen vanwege de afkoelingsperiode van twee maanden die is ingelast. In die periode kunnen de curatoren uitzoeken aan wie wat toebehoort”, zeggen de curatoren volgens Twinkle.

 

Ondertussen hebben zich ook al negen overnamekandidaten gemeld bij de curatoren, die verwachten dat dat aantal de komende tijd nog verder zal oplopen. Ten laatste op het einde van deze maand willen ze een beslissing nemen over de toekomst van de elektronicaketen.

 

Ook voor het faillissement had de directie van Scheer & Foppen al gesprekken aangeknoopt met verschillende potentiële overnemers, maar er kwam nooit een sluitend akkoord uit de bus. Daarom werd begin deze week besloten om de boeken neer te leggen. Het familiebedrijf kampte dan ook al langer met dalende omzetten. Bij Scheer & Foppen werken momenteel nog 475 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Doek valt alweer voor McGregor en Gaastra

09/02/2018

Ook de zeven resterende Belgische winkels van McGregor en Gaastra zijn failliet verklaard. Alle winkels in West- en Oost-Vlaanderen sluiten de deuren, de 25 medewerkers verliezen hun baan. 

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Back to top