Scheer & Foppen nog twee weken geopend | RetailDetail

Scheer & Foppen nog twee weken geopend

Scheer & Foppen nog twee weken geopend

De 56 winkels van Scheer & Foppen blijven nog tot 1 juli geopend. Hetzelfde geldt voor de verschillende webwinkels die verbonden zijn aan het bedrijf, zoals Bobshop.nl, Scheerenfoppen.nl en Internetshop.nl.

Negen overnamekandidaten

“Dit betekent dat de levering van bestelde artikelen, ook via de webshops, tot in ieder geval dan is gegarandeerd. Op dit moment kunnen schuldeisers, zoals leveranciers, hun goederen niet terughalen vanwege de afkoelingsperiode van twee maanden die is ingelast. In die periode kunnen de curatoren uitzoeken aan wie wat toebehoort”, zeggen de curatoren volgens Twinkle.

 

Ondertussen hebben zich ook al negen overnamekandidaten gemeld bij de curatoren, die verwachten dat dat aantal de komende tijd nog verder zal oplopen. Ten laatste op het einde van deze maand willen ze een beslissing nemen over de toekomst van de elektronicaketen.

 

Ook voor het faillissement had de directie van Scheer & Foppen al gesprekken aangeknoopt met verschillende potentiële overnemers, maar er kwam nooit een sluitend akkoord uit de bus. Daarom werd begin deze week besloten om de boeken neer te leggen. Het familiebedrijf kampte dan ook al langer met dalende omzetten. Bij Scheer & Foppen werken momenteel nog 475 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.