Scheer & Foppen nog twee weken geopend

Scheer & Foppen nog twee weken geopend

De 56 winkels van Scheer & Foppen blijven nog tot 1 juli geopend. Hetzelfde geldt voor de verschillende webwinkels die verbonden zijn aan het bedrijf, zoals Bobshop.nl, Scheerenfoppen.nl en Internetshop.nl.

Negen overnamekandidaten

“Dit betekent dat de levering van bestelde artikelen, ook via de webshops, tot in ieder geval dan is gegarandeerd. Op dit moment kunnen schuldeisers, zoals leveranciers, hun goederen niet terughalen vanwege de afkoelingsperiode van twee maanden die is ingelast. In die periode kunnen de curatoren uitzoeken aan wie wat toebehoort”, zeggen de curatoren volgens Twinkle.

 

Ondertussen hebben zich ook al negen overnamekandidaten gemeld bij de curatoren, die verwachten dat dat aantal de komende tijd nog verder zal oplopen. Ten laatste op het einde van deze maand willen ze een beslissing nemen over de toekomst van de elektronicaketen.

 

Ook voor het faillissement had de directie van Scheer & Foppen al gesprekken aangeknoopt met verschillende potentiële overnemers, maar er kwam nooit een sluitend akkoord uit de bus. Daarom werd begin deze week besloten om de boeken neer te leggen. Het familiebedrijf kampte dan ook al langer met dalende omzetten. Bij Scheer & Foppen werken momenteel nog 475 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oetker, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Kijkshop verandert van eigenaar

04/12/2017

Winkelketen Kijkshop is van eigenaar veranderd: het Zweedse investeringsbedrijf LPCA heeft al zijn aandelen van verkocht aan zijn landgenoten van SparkistanStClemens.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Back to top