Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot | RetailDetail

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot
Shutterstock

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

 

Te vaag

De robot werd nochtans in dienst genomen om klanten snel te helpen, maar dat liep niet altijd zo vlot. Klanten vonden de antwoorden te vaag of slaagden er zelfs niet in een antwoord te krijgen, wanneer de robot de vraag moeilijk kon verstaan vanwege het omgevingsgeluid. Omdat de robot ook niet voldoende kon bewegen, was hij ook niet in staat om klanten efficiënt te helpen wanneer die een product zochten.

 

Fabio, zoals de robot werd genoemd, kreeg dan maar een andere taak waarbij hij staaltjes moest uitdelen, maar zelfs dat bleek geen succes. Menselijke werknemers konden immers veel meer klanten overtuigen om een staaltje te gebruiken, dan Fabio.

 

Margiotta besloot dan ook om het project stop te zetten. “Jammer genoeg presteerde Fabio niet zoals we gehoopt hadden”, liet Margiotta verstaan. “Klanten leken hem zelfs met opzet te ontwijken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Fusiedeal tussen Sainsbury’s en Asda is rond

30/04/2018

Twee dagen nadat geruchten over een mogelijke fusie tussen de Britse warenhuisketens Asda en Sainsbury’s de kop opstaken, volgt nu het nieuws dat de deal rond is. De groep wordt de grootste in het Verenigd Koninkrijk, net voor Tesco.

Superfusie tussen Sainsbury's en Asda in de maak

28/04/2018

De Britse supermarktketens Asda en Sainsbury’s zijn in vergevorderde gesprekken rond een fusie. De deal van zo’n tien miljard Britse pond zou Tesco onttronen als grootste Britse foodretailer.