Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot | RetailDetail

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot
Shutterstock

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

 

Te vaag

De robot werd nochtans in dienst genomen om klanten snel te helpen, maar dat liep niet altijd zo vlot. Klanten vonden de antwoorden te vaag of slaagden er zelfs niet in een antwoord te krijgen, wanneer de robot de vraag moeilijk kon verstaan vanwege het omgevingsgeluid. Omdat de robot ook niet voldoende kon bewegen, was hij ook niet in staat om klanten efficiënt te helpen wanneer die een product zochten.

 

Fabio, zoals de robot werd genoemd, kreeg dan maar een andere taak waarbij hij staaltjes moest uitdelen, maar zelfs dat bleek geen succes. Menselijke werknemers konden immers veel meer klanten overtuigen om een staaltje te gebruiken, dan Fabio.

 

Margiotta besloot dan ook om het project stop te zetten. “Jammer genoeg presteerde Fabio niet zoals we gehoopt hadden”, liet Margiotta verstaan. “Klanten leken hem zelfs met opzet te ontwijken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

New Look wil 60 Britse winkels sluiten

08/03/2018

De Britse modeketen New Look wil in het thuisland tot zestig winkels sluiten, waarbij er mogelijk ook duizend banen verloren. Met de sluiting van de winkels wil New Look vermijden dat het in de richting van een faillissement glijdt.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Riccardo Tisci nieuwe creatief directeur Burberry

01/03/2018

De Italiaan Riccardo Tisci (ex-Givenchy) volgt Christopher Bailey op als creatief verantwoordelijke bij Burberry. Bailey presenteerde tijdens de London Fashion Week zijn laatste modeshow voor het oer-Britse merk.

Nu ook Britse tak Toys ‘R’ Us failliet

28/02/2018

De Britse tak van speelgoedketen Toys ‘R’ Us heeft het faillissement aangevraagd, waardoor er mogelijk meer dan 3.000 banen verloren gaan in het Verenigd Koninkrijk. De curator hoopt op een doorstart.

Back to top