Smartphones stuwen resultaat Samsung op | RetailDetail

Smartphones stuwen resultaat Samsung op

Smartphones stuwen resultaat Samsung op

De sterke verkoop van de Galaxy S7-smartphone heeft de resultaten van Samsung een duw gegeven: de operationele winst van de Zuid-Koreaanse gigant zal in het tweede kwartaal 17,4% hoger uitkomen dan in dezelfde periode van 2015.

Beste resultaat in twee jaar

Tussen begin april en eind juni realiseerde Samsung volgens een eerste raming van het concern een operationele winst van 8,1 biljoen won (6,3 miljard euro). Dat is het beste resultaat sinds het eerste kwartaal van 2014, toen er een bonus van 8,5 biljoen won (omgerekend tegen de huidige koers 6,6 miljard euro) werd bijgeschreven.

 

Als de resultaten worden bevestigd, zijn ze ook beter dan verwacht. Dat is echter niet het geval voor de omzet, die volgens de eerste raming uitkwam op 50 biljoen won (38,8 miljard euro).

 

Vragen over duurzaamheid resultaten

Samsung profiteerde de voorbije maanden van de lancering van de Galaxy S7-smartphone. Het afgelopen kwartaal zouden er zo’n 15 miljoen stuks van verkocht zijn.

 

Analisten stellen zich echter de vraag hoe lang het Zuid-Koreaanse concern het huidige succes kan volhouden. De globale smartphonemarkt lijkt wat af te remmen, nu steeds meer consumenten de aankoop van een nieuw toestel uitstellen. Bovendien is er de toegenomen concurrentie: in het hogere segment met Apple (hoewel die de jongste maanden forse kritiek kreeg wegens te weinig innovatie) en aan de onderzijde van de markt met Chinese spelers als Huawei, Lenovo en Oppo.

 

Samsung maakt de definitieve resultaten over het tweede kwartaal eind deze maand bekend. De Koreaanse wetgeving verbiedt om met verwachtingsvorken (met een bovengrens en ondergrens) te werken, zoals in het Westen gebruikelijk is.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Inditex groeit sterk dankzij online omzetstijging

14/03/2018

Inditex, eigenaar van modeketens Zara en Massimo Dutti, heeft het voorbije jaar een mooie groei opgetekend, ondanks een sterke euro. Vooral de online verkoop van kleding doet het erg goed.

Back to top