Smartphoto doekt groothandelssegment op | RetailDetail

Smartphoto doekt groothandelssegment op

Smartphoto doekt groothandelssegment op

Smartphoto, het vroegere Spector, doekt zijn wholesale-afdeling op. Het bedrijf uit Wetteren stopt met de verkoop van onder meer fototoestellen en plooit zich volledig terug op zijn fotofinishing- en e-commerceactiviteiten.

18,7 miljoen euro omzet

Het komt niet als een verrassing dat Smartphoto zijn groothandelsactiviteiten stopzet. De afdeling staat al een hele tijd zwaar "onder druk door de evolutie van de markt van de cameraverkoop, met een omzetdaling van meer dan 35% tot gevolg", aldus CEO Stef De Corte in een persbericht.

 

Daarom heeft de groep besloten om "vanaf 2 juni 2014 de cameraverkoop uit te faseren en te stoppen met deze groothandelsactiviteit. Het betrof in 2013 een omzet van 18,7 miljoen euro. De impact op de omzet van dit jaar wordt geschat op een daling van 15 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar." Anderhalf jaar geleden trok de Oost-Vlaamse fotogroep zich ook al terug uit de retailmarkt, waarin hij actief was met Photo Hall.

 

Meer dan ooit fotogeschenken

Smartphoto blijft wel instaan voor de fotofinishing bij de aangesloten (zelfstandige) fotohandelaars en gaat daarnaast volop "focussen op de groeiende markt van de e-commerce", met name fotoboeken en -geschenken (kalenders, mokken, telefoonhoesjes, T-shirts e.d.). De groep kondigt een "verdere uitdieping van het aanbod" aan.

 

Smartphoto won vorige maand, voor het tweede jaar op rij, de BeCommerce Award van beste Belgische webshop in de categorie Vrije Tijd & Ontspanning en lanceerde dit voorjaar zijn app in de iTunes App Store.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.