Smartphoto doekt groothandelssegment op

Smartphoto doekt groothandelssegment op

Smartphoto, het vroegere Spector, doekt zijn wholesale-afdeling op. Het bedrijf uit Wetteren stopt met de verkoop van onder meer fototoestellen en plooit zich volledig terug op zijn fotofinishing- en e-commerceactiviteiten.

18,7 miljoen euro omzet

Het komt niet als een verrassing dat Smartphoto zijn groothandelsactiviteiten stopzet. De afdeling staat al een hele tijd zwaar "onder druk door de evolutie van de markt van de cameraverkoop, met een omzetdaling van meer dan 35% tot gevolg", aldus CEO Stef De Corte in een persbericht.

 

Daarom heeft de groep besloten om "vanaf 2 juni 2014 de cameraverkoop uit te faseren en te stoppen met deze groothandelsactiviteit. Het betrof in 2013 een omzet van 18,7 miljoen euro. De impact op de omzet van dit jaar wordt geschat op een daling van 15 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar." Anderhalf jaar geleden trok de Oost-Vlaamse fotogroep zich ook al terug uit de retailmarkt, waarin hij actief was met Photo Hall.

 

Meer dan ooit fotogeschenken

Smartphoto blijft wel instaan voor de fotofinishing bij de aangesloten (zelfstandige) fotohandelaars en gaat daarnaast volop "focussen op de groeiende markt van de e-commerce", met name fotoboeken en -geschenken (kalenders, mokken, telefoonhoesjes, T-shirts e.d.). De groep kondigt een "verdere uitdieping van het aanbod" aan.

 

Smartphoto won vorige maand, voor het tweede jaar op rij, de BeCommerce Award van beste Belgische webshop in de categorie Vrije Tijd & Ontspanning en lanceerde dit voorjaar zijn app in de iTunes App Store.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Back to top