Smartphoto doekt groothandelssegment op | RetailDetail

Smartphoto doekt groothandelssegment op

Smartphoto doekt groothandelssegment op

Smartphoto, het vroegere Spector, doekt zijn wholesale-afdeling op. Het bedrijf uit Wetteren stopt met de verkoop van onder meer fototoestellen en plooit zich volledig terug op zijn fotofinishing- en e-commerceactiviteiten.

18,7 miljoen euro omzet

Het komt niet als een verrassing dat Smartphoto zijn groothandelsactiviteiten stopzet. De afdeling staat al een hele tijd zwaar "onder druk door de evolutie van de markt van de cameraverkoop, met een omzetdaling van meer dan 35% tot gevolg", aldus CEO Stef De Corte in een persbericht.

 

Daarom heeft de groep besloten om "vanaf 2 juni 2014 de cameraverkoop uit te faseren en te stoppen met deze groothandelsactiviteit. Het betrof in 2013 een omzet van 18,7 miljoen euro. De impact op de omzet van dit jaar wordt geschat op een daling van 15 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar." Anderhalf jaar geleden trok de Oost-Vlaamse fotogroep zich ook al terug uit de retailmarkt, waarin hij actief was met Photo Hall.

 

Meer dan ooit fotogeschenken

Smartphoto blijft wel instaan voor de fotofinishing bij de aangesloten (zelfstandige) fotohandelaars en gaat daarnaast volop "focussen op de groeiende markt van de e-commerce", met name fotoboeken en -geschenken (kalenders, mokken, telefoonhoesjes, T-shirts e.d.). De groep kondigt een "verdere uitdieping van het aanbod" aan.

 

Smartphoto won vorige maand, voor het tweede jaar op rij, de BeCommerce Award van beste Belgische webshop in de categorie Vrije Tijd & Ontspanning en lanceerde dit voorjaar zijn app in de iTunes App Store.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top