Switch vraagt tijd voor herstelplan

Switch wil tijd voor herstelplan
Shutterstock.com

Switch, de grootste officiële verdeler van Apple-elektronica in België, vraagt zes maanden de tijd om een herstelplan uit te werken.

 

Verzoekschrift

Vorige vrijdag raakte al bekend dat Switch een verzoekschrift tot gerechtelijke reorganisatie indiende. CFO harold Vanheel geeft in De Tijd wat meer duiding bij de procedure. Concreet betekent het dat het bedrijf tot begin februari tijd vraagt om een herstelplan op te stellen. In die periode zou de retailer ook beschermd zijn tegen schuldeisers.

 

Switch zag de voorbije jaren de schulden oplopen door krimpende marges en de overname van concurrent Easy-M in 2016. “We kampen met de uitdagingen waar de hele retailsector voor staat. De aanbieders van Apple-producten zijn op steeds meer kanalen aanwezig”, zegt Vanheel. Het zorgt ervoor dat de prijzen onder druk staan en de marges dus lager uitvallen.

 

Onbekende investeerder

Switch zou verder ook al een nieuwe investeerder gevonden hebben die wil meestappen in het herstelplan. Maar om wie het gaat, is niet bekendgemaakt. Het verzoekschrift voor gerechtelijke reorganisatie wordt volgende week behandeld. De Apple-reseller telt 28 vestigingen in België en boekte vorig jaar een omzet van 155 miljoen euro.