Tabletverkoop daalt opnieuw | RetailDetail

Tabletverkoop daalt opnieuw

Tabletverkoop daalt opnieuw

In de eerste maanden van 2015 is de wereldwijde tabletverkoop met 10,5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden er 8,5 miljoen tablets verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar.

Concurrentie

Vooral Apple ziet de verkoop sterk dalen: het aantal verkochte iPads daalde met maar liefst 22,9 procent. Het is pas de tweede keer sinds de lancering van het toestel dat de verkoop daalt. Ook Android-toestellen verkopen minder goed: daar zakte het aantal met 9,4 procent.

 

Microsoft mag dan weer tevreden zijn, want hun verkoop steeg met 55,4 procent. Het segment 2-in-1 tablets, waar de Microsoft Surface deel van uitmaakte, groeide dan ook met 5,9 procent. Dat neemt echter niet weg dat Microsoft nog een zeer grote achterstand in te halen heeft op de twee grootmachten.

 

De dalende verkoop van tablets kent verschillende redenen: zo gaan de toestellen lang mee en zien minder consumenten een reden om een nieuwe te kopen. Ook krijgen ze meer concurrentie van smartphones met een groot scherm, de zogenaamde phablets, en van compacte laptops.

 

In de professionele wereld worden tablets nochtans steeds meer gebruikt en studiebureau IDC vermoedt dan ook dat de 2-in-1 tablets in de toekomst de laptop kunnen vervangen. Vooral Microsoft probeert daar op in te spelen met zijn Surface, waarvan het een variant voor professionele gebruikers maakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Back to top