Tabletverkoop daalt opnieuw

Tabletverkoop daalt opnieuw

In de eerste maanden van 2015 is de wereldwijde tabletverkoop met 10,5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden er 8,5 miljoen tablets verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar.

Concurrentie

Vooral Apple ziet de verkoop sterk dalen: het aantal verkochte iPads daalde met maar liefst 22,9 procent. Het is pas de tweede keer sinds de lancering van het toestel dat de verkoop daalt. Ook Android-toestellen verkopen minder goed: daar zakte het aantal met 9,4 procent.

 

Microsoft mag dan weer tevreden zijn, want hun verkoop steeg met 55,4 procent. Het segment 2-in-1 tablets, waar de Microsoft Surface deel van uitmaakte, groeide dan ook met 5,9 procent. Dat neemt echter niet weg dat Microsoft nog een zeer grote achterstand in te halen heeft op de twee grootmachten.

 

De dalende verkoop van tablets kent verschillende redenen: zo gaan de toestellen lang mee en zien minder consumenten een reden om een nieuwe te kopen. Ook krijgen ze meer concurrentie van smartphones met een groot scherm, de zogenaamde phablets, en van compacte laptops.

 

In de professionele wereld worden tablets nochtans steeds meer gebruikt en studiebureau IDC vermoedt dan ook dat de 2-in-1 tablets in de toekomst de laptop kunnen vervangen. Vooral Microsoft probeert daar op in te spelen met zijn Surface, waarvan het een variant voor professionele gebruikers maakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Samsung verdient meer aan iPhone X dan aan Galaxy S8

05/10/2017

Dat Apple voor zijn schermen en chips onder meer aanklopt bij aartsrivaal Samsung, is al langer bekend. Maar dat de Zuid-Koreanen meer geld ‑ een pak meer zelfs! ‑ zullen verdienen aan de iPhone X dan aan hun Galaxy S8, dat doet toch even de wenkbrauwen fronsen…

Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Back to top