Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir | RetailDetail

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir
Foto's: Telenet

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Geen pure verkooppraatjes

In de nieuwe winkel kunnen klanten terecht om de producten van Telenet te ontdekken, maar ze kunnen er ook technologische gadgets uitproberen, workshops over digitale tools volgen en zelfs vergaderingen organiseren. Telenet wil klanten naar de winkel lokken met een totaalbeleving en niet enkel met het product. Zo biedt het een tegengewicht tegen de opmars van online shoppen. 

 

“Mensen hebben het gehad met pure verkooppraatjes. Dat krijgen ze immers ook online te horen. Onze winkels zijn digitale ateliers waar er wordt geleefd en geleerd binnen het boeiende kader van onze steeds veranderende wereld”, aldus Gerald Demortier, vicepresident Retail bij Telenet. “Ook werken maakt deel uit van je dagelijks leven, waarom zou je het dan niet bij ons kunnen doen? Naast specifieke workshops, trainen we bovendien al onze medewerkers om experts te worden.”

 

Zo kunnen klanten in de winkel een VR-bril uittesten, interactieve workshops volgen rond sociale media, eigen T-shirts ontwerpen en kinderen kunnen er zelfs hun eerste codeerlessen krijgen. Op de bovenverdieping is er dan een vergaderruimte te vinden. De komende tijd zullen ook de andere winkels van Telenet en BASE het nieuwe belevingsconcept aannemen. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

CRU strijkt neer op Antwerpse Groenplaats

12/06/2018

Colruyt gaat volgend jaar een CRU-markt openen in Antwerpen: de luxeketen van de Halse groep krijgt een stekje op de Groenplaats. De uitbreiding gaat ten koste van Wijnegem, en van een Spar.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.