Topman Media Markt en Saturn stapt op

Foto: Helmut Seisenberger / Shutterstock.com

Pieter Haas, de topman van Ceconomy verlaat per direct het bedrijf. Het moederbedrijf van Media Markt en Saturn moest vorige week tegenvallende resultaten toegeven.

 

Op zoek naar opvolger

Nadat Ceconomy vorige week een winstwaarschuwing moest uitsturen, gooit CEO Haas nu de handdoek in de ring. De topman is met onmiddellijke ingang gestopt, zo liet het moederconcern achter elektronicaketens Media Markt en Saturn zaterdag weten. In afwachting van een definitieve opvolger neemt financieel directeur Mark Frese de taken van Haas voorlopig over. 

 

Ceconomy moest de winstverwachting voor de tweede jaarhelft flink naar beneden toe bijstellen, wegens tegenvallende verkopen bij Media Markt en Saturn. Het warme zomerweer zou mensen ervan weerhouden hebben om elektronica-aankopen te doen. De elektronicaholding gaat nu nog uit van een bedrijfsresultaat 630 miljoen euro voor het gebroken boekjaar, terwijl eerder op een winst tussen 680 en 710 miljoen euro rekende. Het was al de tweede winstwaarschuwing op enkele maanden tijd bij Ceconomy. Het vorige boekjaar bleken de resultaten ook al tegen te vallen.