TORU: Zalando’s nieuwe logistieke robot

TORU: Zalando’s nieuwe logistieke robot
TORU: Zalando’s nieuwe logistieke robot

Een nieuweling genaamd Toru gaat aan de slag in het Zalando-magazijn in het Duitse Erfurt. Niets uitzonderlijks, zou je denken, maar Toru is een autonome pickrobot die niet enkel hele dozen kan verplaatsen, maar ook individuele objecten.

 

Revolutionaire robot

"Momenteel testen we hoe we TORU kunnen gebruiken als autonome pickrobot en kunnen integreren in bestaande processen", vertelt hoofd logistiekontwikkeling Carl-Friedrich zu Knyphausen aan LogistiekProfs. Door zijn intelligente cameratechnologie kan de TORU-robot individuele objecten detecteren, pakken en vervoeren: in het geval van Zalando verzamelt de robot schoenendozen en kledingstukken. Revolutionair, omdat bestaande robots enkel hele pallets of dozen verplaatsen. Die slimme camera's maken overigens ook investeringen in bijvoorbeeld reflectoren overbodig, want de robot herkent zelf obstakels en werknemers.

 

Eind maart investeerde Zalando flink in Magazino, dat deze robot ontwikkelde. "Logistiek is een van onze belangrijkste taken", zei David Schröder van Zalando toen. "We geloven dat medewerkers samenbrengen met geavanceerde technologie ons naar de beste resultaten zal leiden. Onze investering in Magazino geeft ons toegang tot innovatieve technologie die zeer compatibel is met onze bestaande infrastructuur en die op een flexibele manier kan gebruikt worden om onze medewerkers in distributiecentra te ondersteunen."