Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit | RetailDetail

Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Het Japanse conglomeraat Toshiba heeft de publicatie van de jaarcijfers voor 2014-2015 opnieuw uitgesteld. Het boekjaar liep nochtans al eind maart af, maar omwille van een boekhoudschandaal zijn de juiste cijfers nog altijd niet beschikbaar.

Eerste verlies in vijf jaar

Normaal hadden de Japanners de resultaten van het voorbije boekjaar drie maanden geleden al moeten publiceren, maar toen brak een groot boekhoudschandaal uit, dat in juli al tot een miljardenboete en het ontslag van de CEO en de helft van de raad van bestuur leidde. In de nasleep daarvan werd Toshiba verplicht zijn boekhouding van 2008 tot en met 2014 volledig te herzien.

 

Gisteren zouden de herziene en gecorrigeerde resultaten normaal gepubliceerd moeten zijn, maar in plaats daarvan liet het concern weten nog een week extra nodig te hebben omdat er alweer een tiental onregelmatigheden aan het licht is gekomen. Over hoeveel geld het deze keer gaat, wilde de nieuwe topman Masashi Muromachi niet kwijt, enkel dat het om "niet zo heel veel" gaat.

 

Het bedrijf liet half augustus al wel weten dat het voor het eerst in vijf jaar rode cijfers zou schrijven. De jaaromzet zou op 6.600 miljard yen, omgerekend 49,3 miljard euro, uitkomen. De exacte cijfers zijn nu aangekondigd voor 7 september.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.