Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit | RetailDetail

Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Het Japanse conglomeraat Toshiba heeft de publicatie van de jaarcijfers voor 2014-2015 opnieuw uitgesteld. Het boekjaar liep nochtans al eind maart af, maar omwille van een boekhoudschandaal zijn de juiste cijfers nog altijd niet beschikbaar.

Eerste verlies in vijf jaar

Normaal hadden de Japanners de resultaten van het voorbije boekjaar drie maanden geleden al moeten publiceren, maar toen brak een groot boekhoudschandaal uit, dat in juli al tot een miljardenboete en het ontslag van de CEO en de helft van de raad van bestuur leidde. In de nasleep daarvan werd Toshiba verplicht zijn boekhouding van 2008 tot en met 2014 volledig te herzien.

 

Gisteren zouden de herziene en gecorrigeerde resultaten normaal gepubliceerd moeten zijn, maar in plaats daarvan liet het concern weten nog een week extra nodig te hebben omdat er alweer een tiental onregelmatigheden aan het licht is gekomen. Over hoeveel geld het deze keer gaat, wilde de nieuwe topman Masashi Muromachi niet kwijt, enkel dat het om "niet zo heel veel" gaat.

 

Het bedrijf liet half augustus al wel weten dat het voor het eerst in vijf jaar rode cijfers zou schrijven. De jaaromzet zou op 6.600 miljard yen, omgerekend 49,3 miljard euro, uitkomen. De exacte cijfers zijn nu aangekondigd voor 7 september.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top