Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Het Japanse conglomeraat Toshiba heeft de publicatie van de jaarcijfers voor 2014-2015 opnieuw uitgesteld. Het boekjaar liep nochtans al eind maart af, maar omwille van een boekhoudschandaal zijn de juiste cijfers nog altijd niet beschikbaar.

Eerste verlies in vijf jaar

Normaal hadden de Japanners de resultaten van het voorbije boekjaar drie maanden geleden al moeten publiceren, maar toen brak een groot boekhoudschandaal uit, dat in juli al tot een miljardenboete en het ontslag van de CEO en de helft van de raad van bestuur leidde. In de nasleep daarvan werd Toshiba verplicht zijn boekhouding van 2008 tot en met 2014 volledig te herzien.

 

Gisteren zouden de herziene en gecorrigeerde resultaten normaal gepubliceerd moeten zijn, maar in plaats daarvan liet het concern weten nog een week extra nodig te hebben omdat er alweer een tiental onregelmatigheden aan het licht is gekomen. Over hoeveel geld het deze keer gaat, wilde de nieuwe topman Masashi Muromachi niet kwijt, enkel dat het om "niet zo heel veel" gaat.

 

Het bedrijf liet half augustus al wel weten dat het voor het eerst in vijf jaar rode cijfers zou schrijven. De jaaromzet zou op 6.600 miljard yen, omgerekend 49,3 miljard euro, uitkomen. De exacte cijfers zijn nu aangekondigd voor 7 september.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Back to top