Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Het Japanse conglomeraat Toshiba heeft de publicatie van de jaarcijfers voor 2014-2015 opnieuw uitgesteld. Het boekjaar liep nochtans al eind maart af, maar omwille van een boekhoudschandaal zijn de juiste cijfers nog altijd niet beschikbaar.

Eerste verlies in vijf jaar

Normaal hadden de Japanners de resultaten van het voorbije boekjaar drie maanden geleden al moeten publiceren, maar toen brak een groot boekhoudschandaal uit, dat in juli al tot een miljardenboete en het ontslag van de CEO en de helft van de raad van bestuur leidde. In de nasleep daarvan werd Toshiba verplicht zijn boekhouding van 2008 tot en met 2014 volledig te herzien.

 

Gisteren zouden de herziene en gecorrigeerde resultaten normaal gepubliceerd moeten zijn, maar in plaats daarvan liet het concern weten nog een week extra nodig te hebben omdat er alweer een tiental onregelmatigheden aan het licht is gekomen. Over hoeveel geld het deze keer gaat, wilde de nieuwe topman Masashi Muromachi niet kwijt, enkel dat het om "niet zo heel veel" gaat.

 

Het bedrijf liet half augustus al wel weten dat het voor het eerst in vijf jaar rode cijfers zou schrijven. De jaaromzet zou op 6.600 miljard yen, omgerekend 49,3 miljard euro, uitkomen. De exacte cijfers zijn nu aangekondigd voor 7 september.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Online drijvende factor voor moederbedrijf Media Markt

19/12/2017

In het boekjaar 2016/2017 is de omzet van CECONOMY, het nieuwe moederbedrijf van Media Markt en Saturn, met 1,3% gegroeid. Daarbij was vooral de online omzet een drijvende factor.

Back to top