Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Toshiba stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Het Japanse conglomeraat Toshiba heeft de publicatie van de jaarcijfers voor 2014-2015 opnieuw uitgesteld. Het boekjaar liep nochtans al eind maart af, maar omwille van een boekhoudschandaal zijn de juiste cijfers nog altijd niet beschikbaar.

Eerste verlies in vijf jaar

Normaal hadden de Japanners de resultaten van het voorbije boekjaar drie maanden geleden al moeten publiceren, maar toen brak een groot boekhoudschandaal uit, dat in juli al tot een miljardenboete en het ontslag van de CEO en de helft van de raad van bestuur leidde. In de nasleep daarvan werd Toshiba verplicht zijn boekhouding van 2008 tot en met 2014 volledig te herzien.

 

Gisteren zouden de herziene en gecorrigeerde resultaten normaal gepubliceerd moeten zijn, maar in plaats daarvan liet het concern weten nog een week extra nodig te hebben omdat er alweer een tiental onregelmatigheden aan het licht is gekomen. Over hoeveel geld het deze keer gaat, wilde de nieuwe topman Masashi Muromachi niet kwijt, enkel dat het om "niet zo heel veel" gaat.

 

Het bedrijf liet half augustus al wel weten dat het voor het eerst in vijf jaar rode cijfers zou schrijven. De jaaromzet zou op 6.600 miljard yen, omgerekend 49,3 miljard euro, uitkomen. De exacte cijfers zijn nu aangekondigd voor 7 september.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Ceconomy (ex-Metro) groeit vooral online

31/08/2017

Ceconomy, dat ontstond na de splitsing van de Metro Group en onder andere de activiteiten van Media Markt en Saturn omhelst, groeide in het eerste onafhankelijke kwartaal met net iets meer dan een procent.

Krijgt smartphonemaker HTC een nieuwe eigenaar?

28/08/2017

Het Taiwanese technologiebedrijf HTC is mogelijk op zoek naar een nieuwe eigenaar. Het bedrijf heeft het immers steeds moeilijker om te concurreren met andere bedrijven in de sector.

Werner Bruyns verlaat Leapp

25/08/2017

Werner Bruyns, COO België bij Leapp, zal per direct het bedrijf verlaten. Dat heeft RetailDetail zopas uit goede bron vernomen. Meer informatie rond het vertrek van Bruyns is nog niet bekend. 

Vanden Borre opent shop-in-shop in Fnac Groenplaats

17/08/2017

Elektronicaketen Vanden Borre heeft gisteren een eerste shop-in-shop geopend bij Fnac. De keuze viel daarbij op de vestiging van de Franse multimediaketen aan de Antwerpse Groenplaats in het Grand Bazar Shopping Center.

12 jaar cel geëist tegen vicevoorzitter Samsung

07/08/2017

De aanklagers in de corruptiezaak rond Samsung hebben maar liefst twaalf jaar cel geëist voor Jay Y. Lee, de voormalige vicevoorzitter en eigenlijke topman van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Hij wordt beticht van omkoping en verduistering.

Back to top