Toshiba verwacht miljardenverlies | RetailDetail

Toshiba verwacht miljardenverlies

Toshiba verwacht miljardenverlies

Het Japanse technologiebedrijf Toshiba verwacht een recordverlies voor het lopende boekjaar dat eind maart afloopt. Het verlies is het gevolg van het boekhoudschandaal dat leidde tot een herstructurering.

4,2 miljard euro verlies

Het verlies zou daarbij oplopen tot meer dan 550 miljard yen (4,2 miljard euro). Om dat verlies te counteren heeft Toshiba besloten om 6.800 banen te schrappen in de afdeling lifestyle, dat instaat voor alle consumentenelektronica en huishoudapparaten. Daarnaast wordt een fabriek in Indonesië verkocht en wordt er een onderzoekscentrum in Tokio gesloten en verkocht. Tegen het einde van het boekjaar moeten er ook nog eens 1.000 banen verdwijnen op het hoofdkantoor.


Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er daadwerkelijk hun baan verliezen, omdat een deel van de banen verdwijnen door de verkoop van een deel van het bedrijf. Momenteel werken er wereldwijd ongeveer 200.000 mensen voor Toshiba.


Het verlies en het schrappen van de banen zijn een gevolg van een boekhoudschandaal, dat begin dit jaar losbarstte. Daaruit bleek dat de cijfers van het Japanse bedrijf jaren kunstmatig werden opgeblazen. In totaal werd er de afgelopen jaren 152 miljard yen (1,2 miljard euro) extra winst in de boeken geschreven dan daadwerkelijk werd behaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top