Toshiba verwacht miljardenverlies

Toshiba verwacht miljardenverlies

Het Japanse technologiebedrijf Toshiba verwacht een recordverlies voor het lopende boekjaar dat eind maart afloopt. Het verlies is het gevolg van het boekhoudschandaal dat leidde tot een herstructurering.

4,2 miljard euro verlies

Het verlies zou daarbij oplopen tot meer dan 550 miljard yen (4,2 miljard euro). Om dat verlies te counteren heeft Toshiba besloten om 6.800 banen te schrappen in de afdeling lifestyle, dat instaat voor alle consumentenelektronica en huishoudapparaten. Daarnaast wordt een fabriek in Indonesië verkocht en wordt er een onderzoekscentrum in Tokio gesloten en verkocht. Tegen het einde van het boekjaar moeten er ook nog eens 1.000 banen verdwijnen op het hoofdkantoor.


Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er daadwerkelijk hun baan verliezen, omdat een deel van de banen verdwijnen door de verkoop van een deel van het bedrijf. Momenteel werken er wereldwijd ongeveer 200.000 mensen voor Toshiba.


Het verlies en het schrappen van de banen zijn een gevolg van een boekhoudschandaal, dat begin dit jaar losbarstte. Daaruit bleek dat de cijfers van het Japanse bedrijf jaren kunstmatig werden opgeblazen. In totaal werd er de afgelopen jaren 152 miljard yen (1,2 miljard euro) extra winst in de boeken geschreven dan daadwerkelijk werd behaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Back to top