Toshiba verwacht miljardenverlies

Toshiba verwacht miljardenverlies

Het Japanse technologiebedrijf Toshiba verwacht een recordverlies voor het lopende boekjaar dat eind maart afloopt. Het verlies is het gevolg van het boekhoudschandaal dat leidde tot een herstructurering.

4,2 miljard euro verlies

Het verlies zou daarbij oplopen tot meer dan 550 miljard yen (4,2 miljard euro). Om dat verlies te counteren heeft Toshiba besloten om 6.800 banen te schrappen in de afdeling lifestyle, dat instaat voor alle consumentenelektronica en huishoudapparaten. Daarnaast wordt een fabriek in Indonesië verkocht en wordt er een onderzoekscentrum in Tokio gesloten en verkocht. Tegen het einde van het boekjaar moeten er ook nog eens 1.000 banen verdwijnen op het hoofdkantoor.


Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er daadwerkelijk hun baan verliezen, omdat een deel van de banen verdwijnen door de verkoop van een deel van het bedrijf. Momenteel werken er wereldwijd ongeveer 200.000 mensen voor Toshiba.


Het verlies en het schrappen van de banen zijn een gevolg van een boekhoudschandaal, dat begin dit jaar losbarstte. Daaruit bleek dat de cijfers van het Japanse bedrijf jaren kunstmatig werden opgeblazen. In totaal werd er de afgelopen jaren 152 miljard yen (1,2 miljard euro) extra winst in de boeken geschreven dan daadwerkelijk werd behaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Back to top