Toshiba verwacht miljardenverlies | RetailDetail

Toshiba verwacht miljardenverlies

Toshiba verwacht miljardenverlies

Het Japanse technologiebedrijf Toshiba verwacht een recordverlies voor het lopende boekjaar dat eind maart afloopt. Het verlies is het gevolg van het boekhoudschandaal dat leidde tot een herstructurering.

4,2 miljard euro verlies

Het verlies zou daarbij oplopen tot meer dan 550 miljard yen (4,2 miljard euro). Om dat verlies te counteren heeft Toshiba besloten om 6.800 banen te schrappen in de afdeling lifestyle, dat instaat voor alle consumentenelektronica en huishoudapparaten. Daarnaast wordt een fabriek in Indonesië verkocht en wordt er een onderzoekscentrum in Tokio gesloten en verkocht. Tegen het einde van het boekjaar moeten er ook nog eens 1.000 banen verdwijnen op het hoofdkantoor.


Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er daadwerkelijk hun baan verliezen, omdat een deel van de banen verdwijnen door de verkoop van een deel van het bedrijf. Momenteel werken er wereldwijd ongeveer 200.000 mensen voor Toshiba.


Het verlies en het schrappen van de banen zijn een gevolg van een boekhoudschandaal, dat begin dit jaar losbarstte. Daaruit bleek dat de cijfers van het Japanse bedrijf jaren kunstmatig werden opgeblazen. In totaal werd er de afgelopen jaren 152 miljard yen (1,2 miljard euro) extra winst in de boeken geschreven dan daadwerkelijk werd behaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.