Trekt Coolblue naar Brusselse beurs?

Coolblue

De Nederlandse e-tailer Coolblue zou "in de komende weken" toch een tweede poging willen ondernemen om een mooie beursnotering te verzilveren. Wel is voorlopig onduidelijk of dat nu in Amsterdam of Brussel zou zijn.

 

Belgische particulieren

Momenteel bezit medeoprichter Pieter Zwart een nipte meerderheid van 51% van de aandelen, investeerder HAL kocht zich in 2016 bij Coolblue in en breidde zijn aandeel geleidelijk uit naar 49%. Het zou die laatste zijn, die nu zijn aandelen deels wil verkopen. 

 

De komende weken zouden Belgische particulieren de kans krijgen om in te tekenen op de beursgang van de Rotterdamse webwinkel, zo bericht De Tijd. Zwart en co zouden mikken op een beurswaarde van drie tot zes miljard euro.

 

Stopgezet in april

In februari kondigde het bedrijf aan om naar de beurs van Amsterdam te willen gaan, onder andere om zijn ambitieuze groeiplannen en zijn uitstapje naar energieleveringen te financieren. Twee maanden later klonk het echter dat de aandeelhouders meer tijd wilden nemen om de beursgang voor te bereiden. 

 

De aankondiging van De Tijd dat er een specifiek intekentraject voor Belgische particulieren zou komen, doet sommigen nu vermoeden dat niet Amsterdam, maar Brussel het aandeel van Coolblue zou mogen verwelkomen. 

 

Coolblue is aan een indrukwekkend groeitraject bezig: de expansie naar de Franstalige markt deed de Belgische omzet vorig jaar met 48% stijgen naar 553 miljoen euro, terwijl dankzij de coronacrisis ook in thuisland Nederland een indrukwekkende groei werd neergezet. Bovendien breidde de blauwe elektronicaretailer ook uit naar Duitsland: vorig jaar met een webshop, eind dit jaar staat er een eerste fysieke winkel gepland. Daarnaast zijn er twaalf fysieke winkels in Nederland en vijf in België.