Vanden Borre-broertje lanceert fysieke contactknop voor klanten

Vanden Borre-broertje lanceert fysieke contactknop voor klanten

De Franse elektroketen Darty heeft zopas "le bouton Darty" geïntroduceerd, waarmee klanten in Frankrijk draadloos contact kunnen zoeken met de helpdesk of aftersales van de keten. Aan die service hangt echter wel een prijskaartje.

Eén druk op de knop

Vergeten waarvoor dat knopje op uw magnetronoven dient, uw internet-tv krijgt kuren of uw online bestelling laat op zich wachten? Eén druk op de Darty-button en binnen de minuut hebt u een medewerker van de elektroketen aan de lijn, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7, zelfs voor producten die niet langer onder de garantie vallen en voor toestellen die u niet bij Darty kocht (voor zover de keten het merk in kwestie zelf verkoopt). "Prioritaire, gepersonaliseerde bijstand", zo noemen ze het bij Darty.

 

"Le bouton Darty" is een van die 'connected devices' - toestellen die communiceren via het internet - waarmee de fabrikanten onze woningen de komende maanden en jaren willen uitrusten. De knop werkt zowel via wifi als Bluetooth en heeft het grote voordeel dat je als klant niet minutenlang aan de telefoon moet hangen wegens 'Al onze medewerkers zijn momenteel in gesprek'.

 

Aan de button hangt echter wel een prijskaartje: het toestelletje zelf kost 25 euro en daar komt dan nog een abonnement bovenop van 3 euro per maand (voor telefonische bijstand voor tv, audio en huishoudelektro) of van 8 euro per maand voor alle toestellen, inclusief multimedia. "En dat terwijl de klassieke naverkoopdienst van Darty gratis is", aldus de Franse consumentenorganisatie Que Choisir, die het nieuwste gadget dan ook omschrijft als "innovatief, maar nutteloos".

 

"Logisch verlengstuk van ons engagement"

Darty-topman Régis Schultz denkt daar uiteraard totaal anders over en wijst erop dat de elektroketen van zijn 'naverkoop' altijd een topprioriteit heeft gemaakt. Behalve de fameuze 'Akte van Vertrouwen' (die wij kennen van bij Darty's zusterketen Vanden Borre) runt de Franse keten zeven callcenters die acht miljoen klantentelefoontjes per jaar verwerken en heeft de groep 1.500 technici op de baan. "De connected button is een logisch verlengstuk van ons engagement", aldus nog Régis Schultz.

 

Of ook zusterketens Vanden Borre (in België) en BCC (in Nederland) met een soortgelijk initiatief uitpakken en, zo ja, wanneer is nog niet bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Samsung verdient meer aan iPhone X dan aan Galaxy S8

05/10/2017

Dat Apple voor zijn schermen en chips onder meer aanklopt bij aartsrivaal Samsung, is al langer bekend. Maar dat de Zuid-Koreanen meer geld ‑ een pak meer zelfs! ‑ zullen verdienen aan de iPhone X dan aan hun Galaxy S8, dat doet toch even de wenkbrauwen fronsen…

Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Back to top