Verkoop smartwatches meer dan verdrievoudigd | RetailDetail

Verkoop smartwatches meer dan verdrievoudigd

Verkoop smartwatches meer dan verdrievoudigd

De verkoop van smartwatches is in het eerste kwartaal van 2016 meer dan verdrievoudigd. Daardoor gingen er de voorbije maanden meer dan vier miljoen smartwatches over de toonbank. Apple is daarbij goed voor meer dan de helft van het marktaandeel.

Apple domineert

In het eerste kwartaal van 2015 werden er 1,3 miljoen smartwatches verkocht, maar in 2016 is dat aantal gegroeid naar 4,2 miljoen smartwatches, een stijging van 223%. Voornamelijk een sterke vraag in Noord-Amerika, West-Europa en Azië hebben de verkoop gedreven. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 is er wel een fikse daling van 48%: toen werden er immers 8,1 miljoen smartwatches verkocht, maar dat grote verschil is vooral te wijten aan de feestdagen.

 

Apple verkocht in het eerste kwartaal van 2016 2,2 miljoen smartwatches, goed voor een marktaandeel van 52%. In het laatste kwartaal van 2015 had Apple wel nog een marktaandeel van 63%. Ook in deze sector is het Koreaanse Samsung de dichtste achtervolger van Apple, al moet Samsung het bij de smartwatches wel doen met een marktaandeel van slechts 14%, goed voor 600.000 verkochte smartwatches.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Back to top