Verkoop smartwatches meer dan verdrievoudigd

Verkoop smartwatches meer dan verdrievoudigd

De verkoop van smartwatches is in het eerste kwartaal van 2016 meer dan verdrievoudigd. Daardoor gingen er de voorbije maanden meer dan vier miljoen smartwatches over de toonbank. Apple is daarbij goed voor meer dan de helft van het marktaandeel.

Apple domineert

In het eerste kwartaal van 2015 werden er 1,3 miljoen smartwatches verkocht, maar in 2016 is dat aantal gegroeid naar 4,2 miljoen smartwatches, een stijging van 223%. Voornamelijk een sterke vraag in Noord-Amerika, West-Europa en Azië hebben de verkoop gedreven. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 is er wel een fikse daling van 48%: toen werden er immers 8,1 miljoen smartwatches verkocht, maar dat grote verschil is vooral te wijten aan de feestdagen.

 

Apple verkocht in het eerste kwartaal van 2016 2,2 miljoen smartwatches, goed voor een marktaandeel van 52%. In het laatste kwartaal van 2015 had Apple wel nog een marktaandeel van 63%. Ook in deze sector is het Koreaanse Samsung de dichtste achtervolger van Apple, al moet Samsung het bij de smartwatches wel doen met een marktaandeel van slechts 14%, goed voor 600.000 verkochte smartwatches.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Back to top