Verkoop smartwatches meer dan verdrievoudigd | RetailDetail

Verkoop smartwatches meer dan verdrievoudigd

Verkoop smartwatches meer dan verdrievoudigd

De verkoop van smartwatches is in het eerste kwartaal van 2016 meer dan verdrievoudigd. Daardoor gingen er de voorbije maanden meer dan vier miljoen smartwatches over de toonbank. Apple is daarbij goed voor meer dan de helft van het marktaandeel.

Apple domineert

In het eerste kwartaal van 2015 werden er 1,3 miljoen smartwatches verkocht, maar in 2016 is dat aantal gegroeid naar 4,2 miljoen smartwatches, een stijging van 223%. Voornamelijk een sterke vraag in Noord-Amerika, West-Europa en Azië hebben de verkoop gedreven. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 is er wel een fikse daling van 48%: toen werden er immers 8,1 miljoen smartwatches verkocht, maar dat grote verschil is vooral te wijten aan de feestdagen.

 

Apple verkocht in het eerste kwartaal van 2016 2,2 miljoen smartwatches, goed voor een marktaandeel van 52%. In het laatste kwartaal van 2015 had Apple wel nog een marktaandeel van 63%. Ook in deze sector is het Koreaanse Samsung de dichtste achtervolger van Apple, al moet Samsung het bij de smartwatches wel doen met een marktaandeel van slechts 14%, goed voor 600.000 verkochte smartwatches.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Samsung laat klanten Collect&Go in de koelkast kijken

06/06/2018

De nieuwe slimme koelkast van Samsung laat klanten van Collect&Go vanop afstand via camera’s in de koelkast kijken. Zo kunnen ze makkelijk hun boodschappenlijstje aanvullen en hun bestelling plaatsen.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.