Voice-assistent van Amazon in smartphones Motorola

Voice-assistent van Amazon in smartphones Motorola

Motorola gaat Alexa, de voice-assistent van Amazon, toevoegen aan een aantal van zijn smartphones. Bij de bekendmaking van de samenwerking zei Motorola zelfs dat Alexa in de toekomst zijn opwachting zal maken in vrijwel al zijn toestellen.

Alexa in steeds meer apparaten

Later dit jaar moeten de eerste toestellen van Motorola met Alexa op de markt komen. Dat wil zeggen dat niet enkel smartphones Alexa mogen verwelkomen, maar ook een deel van de randapparatuur die door Motorola wordt ontwikkeld.

 

Motorola is trouwens niet het eerste smartphonebedrijf dat een samenwerking met Amazon en Alexa aangaat: eerder kondigde ook Huawei al aan dat één van zijn toestellen Alexa zou bevatten. Zo lijken steeds meer fabrikanten in de richting van Amazon te kijken voor het toevoegen van een voice-assistent.

 

Strijd met Google

Nochtans probeert Google zelf om de Google Assistant van de grond te krijgen. Die was oorspronkelijk enkel te vinden in de toestellen van Google zelf, maar maakt nu ook de overstap naar alle nieuwere Android-toestellen. Google en Amazon voeren al een tijdje een verwoede strijd voor marktaandeel op vlak van voice-assistenten. Onlangs voegde Google nog een shopping-optie toe aan Google Home, waardoor het nu nog meer rechtstreeks de concurrentie aangaat met Amazon.

 

Amazon steunt van zijn kant dan weer op third-party ontwikkelaars, waardoor de functionaliteiten van Alexa snel uitgebreid worden. De voice-assistant is zo al te vinden in heel wat apparaten, waaronder zelfs koelkasten.