Voice-assistent van Amazon in smartphones Motorola | RetailDetail

Voice-assistent van Amazon in smartphones Motorola

Voice-assistent van Amazon in smartphones Motorola

Motorola gaat Alexa, de voice-assistent van Amazon, toevoegen aan een aantal van zijn smartphones. Bij de bekendmaking van de samenwerking zei Motorola zelfs dat Alexa in de toekomst zijn opwachting zal maken in vrijwel al zijn toestellen.

Alexa in steeds meer apparaten

Later dit jaar moeten de eerste toestellen van Motorola met Alexa op de markt komen. Dat wil zeggen dat niet enkel smartphones Alexa mogen verwelkomen, maar ook een deel van de randapparatuur die door Motorola wordt ontwikkeld.

 

Motorola is trouwens niet het eerste smartphonebedrijf dat een samenwerking met Amazon en Alexa aangaat: eerder kondigde ook Huawei al aan dat één van zijn toestellen Alexa zou bevatten. Zo lijken steeds meer fabrikanten in de richting van Amazon te kijken voor het toevoegen van een voice-assistent.

 

Strijd met Google

Nochtans probeert Google zelf om de Google Assistant van de grond te krijgen. Die was oorspronkelijk enkel te vinden in de toestellen van Google zelf, maar maakt nu ook de overstap naar alle nieuwere Android-toestellen. Google en Amazon voeren al een tijdje een verwoede strijd voor marktaandeel op vlak van voice-assistenten. Onlangs voegde Google nog een shopping-optie toe aan Google Home, waardoor het nu nog meer rechtstreeks de concurrentie aangaat met Amazon.

 

Amazon steunt van zijn kant dan weer op third-party ontwikkelaars, waardoor de functionaliteiten van Alexa snel uitgebreid worden. De voice-assistant is zo al te vinden in heel wat apparaten, waaronder zelfs koelkasten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.