Voice-assistent van Amazon in smartphones Motorola | RetailDetail

Voice-assistent van Amazon in smartphones Motorola

Voice-assistent van Amazon in smartphones Motorola

Motorola gaat Alexa, de voice-assistent van Amazon, toevoegen aan een aantal van zijn smartphones. Bij de bekendmaking van de samenwerking zei Motorola zelfs dat Alexa in de toekomst zijn opwachting zal maken in vrijwel al zijn toestellen.

Alexa in steeds meer apparaten

Later dit jaar moeten de eerste toestellen van Motorola met Alexa op de markt komen. Dat wil zeggen dat niet enkel smartphones Alexa mogen verwelkomen, maar ook een deel van de randapparatuur die door Motorola wordt ontwikkeld.

 

Motorola is trouwens niet het eerste smartphonebedrijf dat een samenwerking met Amazon en Alexa aangaat: eerder kondigde ook Huawei al aan dat één van zijn toestellen Alexa zou bevatten. Zo lijken steeds meer fabrikanten in de richting van Amazon te kijken voor het toevoegen van een voice-assistent.

 

Strijd met Google

Nochtans probeert Google zelf om de Google Assistant van de grond te krijgen. Die was oorspronkelijk enkel te vinden in de toestellen van Google zelf, maar maakt nu ook de overstap naar alle nieuwere Android-toestellen. Google en Amazon voeren al een tijdje een verwoede strijd voor marktaandeel op vlak van voice-assistenten. Onlangs voegde Google nog een shopping-optie toe aan Google Home, waardoor het nu nog meer rechtstreeks de concurrentie aangaat met Amazon.

 

Amazon steunt van zijn kant dan weer op third-party ontwikkelaars, waardoor de functionaliteiten van Alexa snel uitgebreid worden. De voice-assistant is zo al te vinden in heel wat apparaten, waaronder zelfs koelkasten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Filet Pur: Een dikke nul voor sfeer en gezelligheid

04/05/2018

Plopperdeplop! Er werd weer flink wat verzoend deze week, al betekent dat niet meteen dat de donkere wolken boven de foodretailsector verdwenen zijn. Wel integendeel, zo blijkt uit het geheel plasticvrije weekoverzicht van RetailDetail Food.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.