Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht | RetailDetail

Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht

Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht

Volgens het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC zijn er in het eerste kwartaal van 2013 in totaal 418,6 miljoen mobiele telefoons verkocht. Voor het eerst volgens hun cijfers waren meer dan de helft daarvan smartphones: 216,2 miljoen om precies te zijn. De lang voorspelde overdracht van de macht is een feit.

Voor het eerst meer smartphones dan gsm's

Samsung blijft de onbetwiste marktleider in telecomland: de Koreanen verkochten in het eerste kwartaal alles samen 70,7 miljoen telefoons. Dat zijn er niet alleen 60,7% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, het zijn er ook evenveel als de nummers twee tot vijf (Apple, LG, Huawei en ZTE) samen - en dan is de nu al fel gehypte Samsung Galaxy S4 nog niet eens gelanceerd...

 

Apple blijft op twee in smartphoneland met 37,4 miljoen stuks (+6,6%) en behoudt een grote voorsprong op het nummer drie, LG (10,3 miljoen, +110%). De plaatsen vier en vijf worden ingenomen door de Chinezen: Huawei verkocht 9,9 miljoen smartphones (+94,1%), concurrent ZTE 9,1 miljoen (+49,2%).

 

In de totaalrangschikking blijft Nokia klappen krijgen: de Finnen verkochten een kwart minder toestellen dan een jaar geleden (61,9 miljoen). De ongenaakbare marktleider Samsung loopt gezwind verder uit (115 miljoen stuks inclusief gewone gsm's: +22,9%).

 

Tablets knagen aan pc-verkoop

Eerder deze maand maakte IDC ook al "de grootste terugval ooit in de pc-verkoop" bekend. In het voorbije kwartaal werden er 76,3 miljoen pc's verkocht, hetzij 13,9% minder dan in het eerste kwartaal van 2012. IDC schrijft die sterke terugval toe aan de nog altijd groeiende populariteit van tablets en smartphones en aan de tegenvallende resultaten van Windows 8 (normaal geeft de release van een nieuwe versie de pc-verkoop een boost...)

 

De top-3 bleef ongewijzigd: HP blijft nummer één ondanks een verlies van -23,7%, Lenovo verstevigt zijn tweede plaats dankzij een status quo en Dell blijft op drie (-10,9%).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.