Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht | RetailDetail

Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht

Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht

Volgens het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC zijn er in het eerste kwartaal van 2013 in totaal 418,6 miljoen mobiele telefoons verkocht. Voor het eerst volgens hun cijfers waren meer dan de helft daarvan smartphones: 216,2 miljoen om precies te zijn. De lang voorspelde overdracht van de macht is een feit.

Voor het eerst meer smartphones dan gsm's

Samsung blijft de onbetwiste marktleider in telecomland: de Koreanen verkochten in het eerste kwartaal alles samen 70,7 miljoen telefoons. Dat zijn er niet alleen 60,7% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, het zijn er ook evenveel als de nummers twee tot vijf (Apple, LG, Huawei en ZTE) samen - en dan is de nu al fel gehypte Samsung Galaxy S4 nog niet eens gelanceerd...

 

Apple blijft op twee in smartphoneland met 37,4 miljoen stuks (+6,6%) en behoudt een grote voorsprong op het nummer drie, LG (10,3 miljoen, +110%). De plaatsen vier en vijf worden ingenomen door de Chinezen: Huawei verkocht 9,9 miljoen smartphones (+94,1%), concurrent ZTE 9,1 miljoen (+49,2%).

 

In de totaalrangschikking blijft Nokia klappen krijgen: de Finnen verkochten een kwart minder toestellen dan een jaar geleden (61,9 miljoen). De ongenaakbare marktleider Samsung loopt gezwind verder uit (115 miljoen stuks inclusief gewone gsm's: +22,9%).

 

Tablets knagen aan pc-verkoop

Eerder deze maand maakte IDC ook al "de grootste terugval ooit in de pc-verkoop" bekend. In het voorbije kwartaal werden er 76,3 miljoen pc's verkocht, hetzij 13,9% minder dan in het eerste kwartaal van 2012. IDC schrijft die sterke terugval toe aan de nog altijd groeiende populariteit van tablets en smartphones en aan de tegenvallende resultaten van Windows 8 (normaal geeft de release van een nieuwe versie de pc-verkoop een boost...)

 

De top-3 bleef ongewijzigd: HP blijft nummer één ondanks een verlies van -23,7%, Lenovo verstevigt zijn tweede plaats dankzij een status quo en Dell blijft op drie (-10,9%).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.