Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht | RetailDetail

Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht

Voor het eerst meer smartphones dan "gewone" gsm's verkocht

Volgens het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC zijn er in het eerste kwartaal van 2013 in totaal 418,6 miljoen mobiele telefoons verkocht. Voor het eerst volgens hun cijfers waren meer dan de helft daarvan smartphones: 216,2 miljoen om precies te zijn. De lang voorspelde overdracht van de macht is een feit.

Voor het eerst meer smartphones dan gsm's

Samsung blijft de onbetwiste marktleider in telecomland: de Koreanen verkochten in het eerste kwartaal alles samen 70,7 miljoen telefoons. Dat zijn er niet alleen 60,7% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, het zijn er ook evenveel als de nummers twee tot vijf (Apple, LG, Huawei en ZTE) samen - en dan is de nu al fel gehypte Samsung Galaxy S4 nog niet eens gelanceerd...

 

Apple blijft op twee in smartphoneland met 37,4 miljoen stuks (+6,6%) en behoudt een grote voorsprong op het nummer drie, LG (10,3 miljoen, +110%). De plaatsen vier en vijf worden ingenomen door de Chinezen: Huawei verkocht 9,9 miljoen smartphones (+94,1%), concurrent ZTE 9,1 miljoen (+49,2%).

 

In de totaalrangschikking blijft Nokia klappen krijgen: de Finnen verkochten een kwart minder toestellen dan een jaar geleden (61,9 miljoen). De ongenaakbare marktleider Samsung loopt gezwind verder uit (115 miljoen stuks inclusief gewone gsm's: +22,9%).

 

Tablets knagen aan pc-verkoop

Eerder deze maand maakte IDC ook al "de grootste terugval ooit in de pc-verkoop" bekend. In het voorbije kwartaal werden er 76,3 miljoen pc's verkocht, hetzij 13,9% minder dan in het eerste kwartaal van 2012. IDC schrijft die sterke terugval toe aan de nog altijd groeiende populariteit van tablets en smartphones en aan de tegenvallende resultaten van Windows 8 (normaal geeft de release van een nieuwe versie de pc-verkoop een boost...)

 

De top-3 bleef ongewijzigd: HP blijft nummer één ondanks een verlies van -23,7%, Lenovo verstevigt zijn tweede plaats dankzij een status quo en Dell blijft op drie (-10,9%).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Back to top