Voor het eerst meer smartwatches dan Zwitserse horloges verkocht

Voor het eerst meer smartwatches dan Zwitserse horloges verkocht

In het vierde kwartaal van 2015 werden er wereldwijd 8,1 miljoen smartwatches verscheept, terwijl er datzelfde kwartaal in totaal 7,9 miljoen horloges ‘made in Switzerland’ werden verkocht.

 

Groei van 315,6% dankzij Apple

De groei van de smartwatchsector is ronduit fenomenaal, zo meldt marktonderzoeksbureau Strategy Analytics: werden er in het vierde kwartaal van 2014 nauwelijks 1,9 miljoen slimme horloges verkocht, dan waren dat er eind vorig jaar in hetzelfde kwartaal al 8,1 miljoen. Een stijging met liefst 315,6%. Tegelijk begint de markt voor de Zwitserse horloges te krimpen: van 8,3 miljoen stuks eind 2014 naar 7,9 miljoen eind 2015. Een daling is dat met 4,8%.

 

Dat er voor het eerst meer smartwatches dan klassieke Zwitserse horloges verkocht zijn, is volledig op naam te schrijven van Apple. De Apple Watch haalde het voorbije kwartaal een marktaandeel van liefst 63% en heeft daarmee een ruime voorsprong op het nummer twee, het Zuid-Koreaanse Samsung. Dat heeft een marktaandeel van zo’n 16 procent.

 

“De Zwitserse horloge-industrie heeft zeer laat gereageerd op de ontwikkeling van de smartwatches”, zegt directeur Neil Mawston van Strategy Analytics. “Ze heeft haar kop in het zand gestoken, hopend dat het fenomeen wel zou overwaaien. Zwitserse horlogemerken - zoals TAG Heuer - zijn samen goed voor amper een klein percentje van de smartwatchverkoop in het vierde kwartaal van 2015. Hun achterstand op Apple, Samsung en andere concurrenten in de snel groeiende categorie van smartwatches is enorm.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Fnac Darty groeit met 6 procent in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet Fnac Darty met 6% gegroeid naar 1,792 miljard euro. Daarbij meldt het bedrijf tevens dat de integratie van Fnac en Darty voorloopt op schema. Ook in de Benelux was er sprake van groei.

Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Back to top