West-Vlaamse Apple-dealer Lab9 koopt Brussels CAMi

Lab 9 neemt de twee filialen van CAMi over

De Brusselse Apple-verkoper CAMi komt in handen van zijn West-Vlaamse concurrent Lab9. Door de aankoop van vestigingen in Brussel en in Luik groeit Lab9 naar zeven winkels, aan beide kanten van de taalgrens.

 

Verderzetting van CAMi

CAMi bestaat al 35 jaar en was tot nu de oudste Apple-verdeler in België. Door de overname komen de CAMi-winkels op de Charleroisteenweg in Brussel en de Place Saint-Lambert in Luik in het bezit van Lab9. Er zal ook een samenwerking komen met de officiële Apple Store in Brussel. De veertien personeelsleden uit de twee filialen en het technisch centrum van CAMi kunnen ook na de overname aanblijven.

 

Jacques Halfon van CAMi is in de wolken met de overname: hij is blij de fakkel door te kunnen geven nu hij dicht aanleunt tegen zijn pensioen. Ook Geert Coolman van Lab9 is zeer te spreken over de deal: “De vestigingen van CAMi liggen op zeer interessante locaties die een mooi verlengde vormen voor onze huidige 5 winkels.” Dat er al een Apple Store in Brussel ligt, deert hem niet: “Wij zullen ons onderscheiden dankzij de expertise van het personeel en onze flexibiliteit.”

 

Inzetten op bedrijven en onderwijs

Nu het volop kan inzetten op de Waalse markt, begint Lab9 aan een nieuw hoofdstuk in zijn expansie. “Het was een belangrijke doelstelling om in 2018 een TIER 1 Apple Premium Reseller te worden. Dankzij deze overname maakt Lab9 dit doel waar. We gaan de twee filialen van CAMi een nieuwe look en feel geven en het leveren van de service in Brussel sterk verbeteren”, zei de CEO van Lab9.

 

Het West-Vlaamse bedrijf was met vestigingen in Aalst, Brugge, Ieper, Kortrijk en Roeselare al de op één na grootste Apple-verdeler van het land. Met de overname van CAMi wordt de positie nog gevoelig versterkt. Het volgende doel op de radar zijn bedrijven, scholen en universiteiten. De twee vestigingen van CAMi zijn daarvoor ook ideaal gelegen, zegt Coolman resoluut.