Winst Zalando totaal weggeveegd | RetailDetail

Winst Zalando totaal weggeveegd

Winst Zalando totaal weggeveegd
© Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

 

Meer en betere klanten

De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 1,196 miljard euro, volgens topman Rubin Ritter omdat zijn bedrijf "daarop heeft gefocust in het eerste kwartaal, ondanks een uitdagende modemarkt." De signalen zijn inderdaad positief: in het eerste kwartaal steeg het aantal actieve klanten met 17% naar 23,9 miljoen, en zij plaatsten dan nog eens gemiddeld 12% meer bestellingen dan begin vorig jaar.

 

De CEO is vooral trots op de succesvolle lancering van de categorie schoonheidsproducten op de Duitse webshop: "Schoonheid is onze eerste nieuwe categorie in vier jaar en de start was veelbelovend. We willen ons assortiment uitbreiden en een one-stop-shop worden voor mode én lifestyle", aldus Ritter.

 

Door de grote investeringen blijft Zalando wel geloven dat de doelstellingen voor het hele jaar haalbaar blijven, te weten een omzetstijging van 20 tot 25% en een winst (EBIT) tussen 220 miljoen en 270 miljoen euro. "Een trage start van het lente/zomerseizoen heeft de sector onder druk gezet, maar wij hebben de groeidoelen stevig in het vizier", klinkt het bij topman Ritter.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.