‘Belgische’ Auchan Roncq grootste van Noord-Frankrijk

‘Belgische’ Auchan Roncq grootste van Noord-Frankrijk

De hypermarkt van Auchan in Roncq is de grootste vestiging van de supermarktketen in het noorden van Frankrijk op basis van omzet, en bovendien de derde grootste in heel het land. Dat is voor een groot stuk te danken aan zijn Belgische klanten.

Verlieslatend

De hypermarkt van Auchan in Roncq haalt dan ook een omzet van 233 miljoen euro en is daarmee nu groter dan de Auchan Englos, die zich in dezelfde regio bevindt. In heel Frankrijk zijn enkel de vestigingen in Vélizy en Aubagne groter dan die van Roncq.

 

Dat Auchan Roncq nu de grootste is in het noorden van Frankrijk heeft het te danken aan het aantal Belgische klanten dat er over de vloer komt. Na de aanslagen in Frankrijk en later ook in België bleven heel wat van hen weg, maar stilaan vinden ze hun weg weer tot over de grens. Auchan Roncq zet dan ook sterk op in met reclame over de landsgrenzen, een Nederlandstalige website en zelfs medewerkers die het Nederlands machtig zijn.

 

Hoewel Roncq één van de grootste supermarkten van de keten is, maakt hij wel nog steeds verlies: ondertussen al voor het vijfde jaar op rij, goed voor een bedrag van maar liefst 32 miljoen euro. In 2016 was dat verlies wel een stuk kleiner dan de voorbije jaren.

 

Ten opzichte van 2015 daalde de omzet bij Auchan Roncq in 2016 wel met 0,2%, maar dat is een stuk minder dan bij andere hypermarkten van de keten. Bij Auchan Englos was er zelfs sprake van een terugval van meer dan 10%.