‘Transparente’ melk in de rekken bij Colruyt

Koeien die gemolken worden
Shutterstock

De eerste melkproducten van het samenwerkingsproject ‘Stabiele Melkprijs’ van Colruyt Group en Inex liggen nu in de rekken. Voor die melk krijgen boeren een vaste prijs, met als doel meer transparantie en stabiliteit te krijgen.

 

Vijf jaar lang vaste prijs

Onder het huismerk Boni Selection biedt Colruyt Group voortaan ook melk van het ‘Project Stabiele Melkprijs’ aan: uit die samenwerking met Inex vloeien 13 melkreferenties voort, waarbij boeren een transparante, stabiele melkprijs ontvangen voor een deel van hun melkplas.


Ongeveer een jaar geleden lanceerden de twee partijen hun gezamenlijke project: bij Inex aangesloten melkveehouders kregen het voorstel om voor een vast percentage van hun melkplas (nu vastgesteld op 18,50%) een vaste melkprijs van 34,76 cent per liter te krijgen, en dit gedurende vijf jaar. 


Uiteindelijk tekenden zo'n 330 melkveehouders in en kon het project van start gaan. Samen zorgen ze voor 30 miljoen liter melk, een belangrijk deel van het volume van Colruyt Group. De melk is te herkennen aan het opschrift “Wij steunen Belgische melkboeren, en jij nu ook!” op de verpakking en is te vinden in de winkels van Colruyt, OKay en Spar.