“AH to go binnen enkele jaren kassaloos” | RetailDetail

“AH to go binnen enkele jaren kassaloos”

“AH to go binnen enkele jaren kassaloos”

Wouter Kolk, CEO van supermarktketen Albert Heijn, gelooft dat Albert Heijn binnen enkele jaren ook een kassaloze supermarkt zal hebben, zoals bij het pilootproject dat Amazon een tijdje geleden heeft opgezet.

 

AH to go binnenkort zonder kassa?

“Ik vind het fantastisch dat Amazon een winkel is begonnen zonder kassa’s. Je checkt bij binnenkomst in met je telefoon, gooit daarna je spullen in een karretje en loopt met de kar de winkel uit, waarna je automatisch via je telefoon afrekent”, zegt hij aan De Telegraaf. “Ik zie dat hier ook komen, waarschijnlijk over een aantal jaren en als eerste waarschijnlijk bij de AH to go.”

 

Kolk vertelt ook over de fusie met het Belgische Delhaize. Hij gelooft dat beide partijen veel van elkaar kunnen leren. “Op het gebied van vers kunnen we veel leren van de Belgen.” Langs de andere kant denkt hij de zuiderburen te kunnen beïnvloeden op vlak van logistiek en efficiëntie.

 

Problemen met leveranciers bijna opgelost

De CEO beschouwt vers en hypervers dan ook als de absolute trend van het moment, samen met directe consumptie. “Dat merkten we al eerder bij AH to go. We hadden die winkels ingedeeld in afdeling ‘nu’ en ‘voor later’. We zien een duidelijke verschuiving richting directe consumptie.”

 

Bij de fusie met Delhaize was er wel ruzie ontstaan met de leveranciers, omdat het bedrijf plots extra kortingen eiste vanwege de grote schaal waarop het zou werken. Die problemen zijn volgens Kolk echter bijna opgelost. “We hebben goede gesprekken gehad en konden tonen wat allemaal mogelijk is.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.