“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage” | RetailDetail

“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage”

“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage”
Mogelijk verdwijnt Ahold-keten Martin’s helemaal, zeker in regio’s waar Food Lion van Delhaize sterk staat

Om de goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse concurrentiewaakhond voor de fusie zijn Ahold en Delhaize bereid 83 supermarkten van de hand te doen. Winkelketen Martin's zou volgens die plannen zo goed als helemaal verdwijnen.

Nu nog ruim 2.000 winkels

Vakblad Food World heeft nu een lijst van 83 winkels gepubliceerd die Ahold en Delhaize zouden willen afstoten om de goedkeuring van toezichthouder FTC te krijgen. In die lijst een twintigtal winkels van Martin’s, drie Stop & Shops en negen vestigingen van Giant/Landover. Uit de stal van Delhaize worden winkels van Food Lion en Hannaford afgestoten. Mogelijk verdwijnt Ahold-keten Martin’s helemaal, zeker in regio’s waar Food Lion van Delhaize sterk staat, aldus nog het vakblad.

 

Als de fusie groen licht krijgt, telt de nieuwe combinatie 2.077 vestigingen in de Verenigde Staten, met twee derde van de groepsomzet veruit de belangrijkste markt van de nieuwe combinatie.

 

Analisten vinden dat het aantal goed meevalt en zeker geen obstakel mag vormen voor de geplande fusie. Ahold-Delhaize wil het cijfer vooralsnog bevestigen noch ontkennen. Maar misschien licht Delhaize-topman Frans Muller eind april op het RetailDetail Congress wel een tipje van de sluier…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.