“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage” | RetailDetail

“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage”

“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage”
Mogelijk verdwijnt Ahold-keten Martin’s helemaal, zeker in regio’s waar Food Lion van Delhaize sterk staat

Om de goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse concurrentiewaakhond voor de fusie zijn Ahold en Delhaize bereid 83 supermarkten van de hand te doen. Winkelketen Martin's zou volgens die plannen zo goed als helemaal verdwijnen.

Nu nog ruim 2.000 winkels

Vakblad Food World heeft nu een lijst van 83 winkels gepubliceerd die Ahold en Delhaize zouden willen afstoten om de goedkeuring van toezichthouder FTC te krijgen. In die lijst een twintigtal winkels van Martin’s, drie Stop & Shops en negen vestigingen van Giant/Landover. Uit de stal van Delhaize worden winkels van Food Lion en Hannaford afgestoten. Mogelijk verdwijnt Ahold-keten Martin’s helemaal, zeker in regio’s waar Food Lion van Delhaize sterk staat, aldus nog het vakblad.

 

Als de fusie groen licht krijgt, telt de nieuwe combinatie 2.077 vestigingen in de Verenigde Staten, met twee derde van de groepsomzet veruit de belangrijkste markt van de nieuwe combinatie.

 

Analisten vinden dat het aantal goed meevalt en zeker geen obstakel mag vormen voor de geplande fusie. Ahold-Delhaize wil het cijfer vooralsnog bevestigen noch ontkennen. Maar misschien licht Delhaize-topman Frans Muller eind april op het RetailDetail Congress wel een tipje van de sluier…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Carrefour België rondt kaap van 300 Express-winkels

24/04/2018

Morgenavond opent Carrefour zijn 300ste Express-winkel in België, nummer 92 alweer in de Brusselse regio. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in de nieuwe Express ook zijn herwerkt winkelconcept voor doorgaande klanten lanceert.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.