“Carrefour trekt zich terug uit Taiwan”

Shutterstock.com

De Franse supermarktgroep Carrefour zou van plan zijn om zijn Taiwanese activiteiten, gewaardeerd op ongeveer 1,6 miljard euro, weldra van de hand te doen.

 

Wellcome Taiwan

Volgens Reuters zal de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley de verkoop leiden, die naar verwachting na de zomer van start zal gaan. Carrefour zou reeds een aantal potentiële kopers benaderd hebben, vertelden anonieme bronnen aan het persagentschap. Geen van beide bedrijven wenste te reageren op de berichtgeving.

 

In december vorig jaar nam Carrefour nog Wellcome Taiwan over van Dairy Farm. De deal, met een ondernemingswaarde van 97 miljoen euro, omvatte de overdracht van 224 gemakswinkels en een distributiecentrum.

 

Het Franse concern rapporteerde een netto-omzet van 1,26 miljard euro in Taiwan in de eerste helft van het jaar, een stijging van 13% op jaarbasis bij constante wisselkoersen. Het bedrijf zei toen dat de nieuw verworven Wellcome-winkels ruim boven verwachting presteerden.

 

Twee jaar geleden trok Carrefour zich al grotendeels terug uit de competitieve Chinese markt, door 80% van zijn verlieslatende activiteiten te verkopen aan elektronicaretailer Suning.com.