“Eerste Britse Amazon Go opent deze week in Ealing”

Shutterstock.com

Nog deze week zou Amazon een eerste kassaloze Go openen in het Verenigd Koninkrijk. De winkel zou in het West-Londense district Ealing komen.

 

Laatste voorbereidingen

Het nieuws wordt gemeld door The Mail on Sunday. Volgens de krant zijn arbeiders de voorbije weken en maanden druk bezig geweest om het pand te verbouwen en aan te passen. Het personeel zou nu de laatste voorbereidingen treffen om deze week de winkel te openen.

 

Amazon lanceerde zijn eerste Go met “Just Walk Out”-technologie in 2018. Het concept achter de kassaloze winkel is bekend: tientallen camera's en sensoren registreren wat klanten uit de rekken nemen. Bij het verlaten van de winkel worden de producten dan automatisch afgerekend via de Amazon Go app.

 

Het is niet voor het eerst dat er geruchten circuleren omtrent een eerste Britse Amazon Go. Ongeveer een jaar geleden was er nog sprake van zo’n shop in de Londense wijk Notting Hill. Die ligt net als Ealing in West-Londen, maar het is onduidelijk of het hier om hetzelfde pand gaat. In 2019 schreef Grocery Dive dan weer dat de eerste Amazon Go in het centrum van Londen zou komen.

 

De Amerikaanse webreus heeft intussen een 25-tal Go’s in eigen land. Het bedrijf wilde niet ingaan op de berichtgeving over de nakende opening in het Verenigd Koninkrijk.