“Eigenaars Lunch Garden op zoek naar koper” | RetailDetail

“Eigenaars Lunch Garden op zoek naar koper”

“Eigenaars Lunch Garden op zoek naar koper”

De eigenaars van Lunch Garden, twee investeringsfondsen, zouden een zakenbank de opdracht hebben gegeven uit te kijken naar een overnemer voor de restaurantketen met 71 vestigingen.

"Nog in de kinderschoenen"

Lunch Garden is momenteel in handen van de financiële fondsen H2 en KeBek, maar die zouden volgens De Standaard zakenbank DC Advisory gevraagd hebben een koper te zoeken voor de restaurantketen. "Het verkoopproces staat echter nog maar in de kinderschoenen", zo schrijft de krant.

 

Het nieuws stoot alvast op de nodige scepsis bij de vakbonden: "Ik kan het haast niet geloven, er was zware verdeeldheid over het aanvaarden van het sociaal plan. Zij die tegen gestemd hebben, hadden achteraf bekeken gelijk", reageert een betrokkene.

 

Bewogen geschiedenis

Lunch Garden, ooit eigendom van GIB Group en later van Carestel, kwam in 2009 in handen van het Nederlandse fonds H2 en KBC Private Equity. Maar doordat Europa KBC dwong om een maatje kleiner te worden, werd de keten verkocht aan KeBek, een fonds opgericht door medewerkers van KBC Private Equity.

 

Lunch Garden had het echter moeilijk: de bedrijfswinst zakte de afgelopen jaren van 5 miljoen euro naar minder dan 2 miljoen, bij een omzet die rond de 100 miljoen draaide. Volgens algemeen directeur Annick Van Overstraeten lagen de loonkosten bij de restaurantketen 30% hoger dan bij de concurrentie, terwijl de openingsuren niet langer voldeden aan de huidige eisen van de klanten.

 

Daarom kwam er een groot "toekomstplan", inclusief looninlevering, werkzekerheid én investeringen in de restaurants. Dat werd pas na een sociaal conflict goedgekeurd door een krappe meerderheid van iets meer dan de helft van de medewerkers.

 

Intussen is Lunch Garden wel aan de beterhand. Het bewijs: eerder deze week opende het zijn 71ste vestiging volgens een vernieuwd concept en vorige maand werd het verkozen tot Beste Winkelketen in de categorie Food to go.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.