“Gorillas haalt 1 miljard dollar op”

Shutterstock.com

De Duitse flitsbezorger Gorillas, die ook in België en Nederland actief is, zou in een nieuwe kapitaalronde 1 miljard dollar (854 miljoen euro) toegestopt krijgen. De start-up uit Berlijn was al langer op zoek naar vers kapitaal.

 

Waardering van 3 miljard dollar

Volgens De Tijd, dat zich baseert op berichtgeving van Bloomberg, zou de Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero zo’n 200 miljoen dollar (171 miljoen euro) investeren in Gorillas. In totaal haalt de flitsbezorger ongeveer 1 miljard dollar op, al is de financiering nog niet helemaal rond. De nieuwe kapitaalronde waardeert Gorillas op 3 miljard dollar (2,56 miljard euro).

 

In augustus onderhandelde Gorillas nog met het Amerikaanse DoorDash over een investering van omgerekend 350 miljoen euro. Tot een deal kwam het echter niet, omdat beide partijen het niet eens raakten over de te volgen strategie. DoorDash leidt intussen een investeringsronde in Flink, een directe concurrent van Gorillas.

 

Flitsbezorgers zijn in feite webshops waar mensen boodschappen kunnen bestellen, die vervolgens binnen de tien minuten aan huis worden geleverd vanuit lokale distributiehubs, de zogenaamde 'dark stores'. De voorbije maanden kenden deze bedrijven een spectaculaire groei, geruggesteund door fondsen als Silver Lake, SoftBank en BlackStone. Gorillas ging pas vorig jaar van start in Berlijn, maar is vandaag al actief in zes landen. In juni gingen de bezorgers van start in Brussel en Antwerpen