“We geraken er wel uit bij Budgetslager”

“We geraken er wel uit bij Budgetslager”

Er is vandaag weer normaal gewerkt in de 47 beenhouwerijen van Budgetslager. Vorige zaterdag waren vier op de vijf zaken dicht wegens een vakbondsactie, omdat de werknemers wilden protesteren tegen nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Vakbonden ontevreden met nieuwe voorwaarden

Aanleiding voor de vakbondsacties was de overname van Budgetslager door Verso Food in mei. “Het personeel moet altijd beschikbaar zijn en er is sprake van nieuwe arbeidsovereenkomsten met slechtere voorwaarden”, liet een vakbondsvertegenwoordiger optekenen.

 

Volgens de socialistische vakbond toonden de werknemers zich flexibel bij de overname: Het werd mogelijk om het personeel elf uur per dag en vijftig uren per week te laten werken. Bovendien stemden de werknemers in om geen toeslagen te ontvangen op de overuren. “Maar de directie van Verso Food wil nog meer.  Individuele werknemers worden onder druk gezet om met loonsverlagingen in te stemmen.”

 

Overnemer ziet enkel "fiscaal vriendelijke optimalisatie"

Voor Verso Food – dat met Vleesmeester, De Beenhouwers en Ikana al actief was in de sector – was het een mooie geografische aanvulling op de portefeuille: Budgetslager is vooral in Limburg actief. Topman Jean-Marc Verwee van Verso Food spreekt van een “optimalisatie op een fiscaal vriendelijke manier” en verwacht er de komende tijd wel uit te geraken.

 

Budgetslager is te vinden in de omgeving van Aldi-warenhuizen. Het bedrijf zet vooral in op lagere prijzen en overnemer Verso Food wil die focus nog verscherpen. 

Tags: