“We geraken er wel uit bij Budgetslager”

“We geraken er wel uit bij Budgetslager”

Er is vandaag weer normaal gewerkt in de 47 beenhouwerijen van Budgetslager. Vorige zaterdag waren vier op de vijf zaken dicht wegens een vakbondsactie, omdat de werknemers wilden protesteren tegen nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Vakbonden ontevreden met nieuwe voorwaarden

Aanleiding voor de vakbondsacties was de overname van Budgetslager door Verso Food in mei. “Het personeel moet altijd beschikbaar zijn en er is sprake van nieuwe arbeidsovereenkomsten met slechtere voorwaarden”, liet een vakbondsvertegenwoordiger optekenen.

 

Volgens de socialistische vakbond toonden de werknemers zich flexibel bij de overname: Het werd mogelijk om het personeel elf uur per dag en vijftig uren per week te laten werken. Bovendien stemden de werknemers in om geen toeslagen te ontvangen op de overuren. “Maar de directie van Verso Food wil nog meer.  Individuele werknemers worden onder druk gezet om met loonsverlagingen in te stemmen.”

 

Overnemer ziet enkel "fiscaal vriendelijke optimalisatie"

Voor Verso Food – dat met Vleesmeester, De Beenhouwers en Ikana al actief was in de sector – was het een mooie geografische aanvulling op de portefeuille: Budgetslager is vooral in Limburg actief. Topman Jean-Marc Verwee van Verso Food spreekt van een “optimalisatie op een fiscaal vriendelijke manier” en verwacht er de komende tijd wel uit te geraken.

 

Budgetslager is te vinden in de omgeving van Aldi-warenhuizen. Het bedrijf zet vooral in op lagere prijzen en overnemer Verso Food wil die focus nog verscherpen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top