“We geraken er wel uit bij Budgetslager”

“We geraken er wel uit bij Budgetslager”

Er is vandaag weer normaal gewerkt in de 47 beenhouwerijen van Budgetslager. Vorige zaterdag waren vier op de vijf zaken dicht wegens een vakbondsactie, omdat de werknemers wilden protesteren tegen nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Vakbonden ontevreden met nieuwe voorwaarden

Aanleiding voor de vakbondsacties was de overname van Budgetslager door Verso Food in mei. “Het personeel moet altijd beschikbaar zijn en er is sprake van nieuwe arbeidsovereenkomsten met slechtere voorwaarden”, liet een vakbondsvertegenwoordiger optekenen.

 

Volgens de socialistische vakbond toonden de werknemers zich flexibel bij de overname: Het werd mogelijk om het personeel elf uur per dag en vijftig uren per week te laten werken. Bovendien stemden de werknemers in om geen toeslagen te ontvangen op de overuren. “Maar de directie van Verso Food wil nog meer.  Individuele werknemers worden onder druk gezet om met loonsverlagingen in te stemmen.”

 

Overnemer ziet enkel "fiscaal vriendelijke optimalisatie"

Voor Verso Food – dat met Vleesmeester, De Beenhouwers en Ikana al actief was in de sector – was het een mooie geografische aanvulling op de portefeuille: Budgetslager is vooral in Limburg actief. Topman Jean-Marc Verwee van Verso Food spreekt van een “optimalisatie op een fiscaal vriendelijke manier” en verwacht er de komende tijd wel uit te geraken.

 

Budgetslager is te vinden in de omgeving van Aldi-warenhuizen. Het bedrijf zet vooral in op lagere prijzen en overnemer Verso Food wil die focus nog verscherpen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top