“We geraken er wel uit bij Budgetslager” | RetailDetail

“We geraken er wel uit bij Budgetslager”

“We geraken er wel uit bij Budgetslager”

Er is vandaag weer normaal gewerkt in de 47 beenhouwerijen van Budgetslager. Vorige zaterdag waren vier op de vijf zaken dicht wegens een vakbondsactie, omdat de werknemers wilden protesteren tegen nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Vakbonden ontevreden met nieuwe voorwaarden

Aanleiding voor de vakbondsacties was de overname van Budgetslager door Verso Food in mei. “Het personeel moet altijd beschikbaar zijn en er is sprake van nieuwe arbeidsovereenkomsten met slechtere voorwaarden”, liet een vakbondsvertegenwoordiger optekenen.

 

Volgens de socialistische vakbond toonden de werknemers zich flexibel bij de overname: Het werd mogelijk om het personeel elf uur per dag en vijftig uren per week te laten werken. Bovendien stemden de werknemers in om geen toeslagen te ontvangen op de overuren. “Maar de directie van Verso Food wil nog meer.  Individuele werknemers worden onder druk gezet om met loonsverlagingen in te stemmen.”

 

Overnemer ziet enkel "fiscaal vriendelijke optimalisatie"

Voor Verso Food – dat met Vleesmeester, De Beenhouwers en Ikana al actief was in de sector – was het een mooie geografische aanvulling op de portefeuille: Budgetslager is vooral in Limburg actief. Topman Jean-Marc Verwee van Verso Food spreekt van een “optimalisatie op een fiscaal vriendelijke manier” en verwacht er de komende tijd wel uit te geraken.

 

Budgetslager is te vinden in de omgeving van Aldi-warenhuizen. Het bedrijf zet vooral in op lagere prijzen en overnemer Verso Food wil die focus nog verscherpen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Back to top